Terezijana će biti spektakularna! ‘Više od četrdeset aktivnosti i devet koncerata’

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Ivana Hrpalo, magistrica ekonomije uspješno je preuzela ravnateljsku palicu Centra za cjeloživotno učenje i kulturu. Pod ravnateljstvom Ivane, CUK je podigao ljestvicu još više i ustanova je to koja sada provodi mnogo kvalitetnih EU projekata. Osim toga, CUK je ove godine sudjelovao i u organizaciji BOK festa, a iznimno kvalitetnu suradnju javno je pohvalio i direktor festivala Goran Navojec. 

No, to nije kraj posla za CUK.

Naime, prije nekoliko mjeseci uslijedio je poziv iz Gradske uprave da CUK preuzme organizaciju Terezijane, najveće gradske manifestacije.  Iako to CUK do sada nikada nije organizirao, Ivana je, kaže, to prihvatila smatrajući da će sa svojim suradnicima i uz podršku gradonačelnika uspješno organizirati i dodaje da je uvjerena da će to tako i biti. 

Sve je spremno!

-Sve je apsolutno pod kontrolom i mogu vam reći da će Terezijana biti fantastična. 99 posto programa je zaokruženo i dogovoreno, a to što nismo više od mjesec dana prije manifestacije izašli van s programom, pa mislim da je to i normalno dok zajedno s gradonačelnikom ne dogovorimo konferenciju i sve predstavimo medijima, a onda mediji građanima. Ne sjećam se da se javno išlo s bilo kojom manifestacijom toliko unaprijed – kaže nam Ivana koju smo upitali što se točno dogodilo s Terezijanerom i Moto alkom. 

Evo što je s Moto alkom i Terezijanerom

-Što se tiče Moto alke, ja jesam za to da se održi, gradonačelnik Hrebak je također za to da se održi i ako iz Moto kluba žele da se Moto alka održi, ona će biti održana, samo nam moraju to potvrditi. Ja ću ih opet zvati sada nakon našeg razgovora te gradonačelnik i ja očekujemo njihov pozitivan ili negativan odgovor. Štoviše, dajemo im mogućnost da sami odluče koji dan žele da se Moto alka održi, ali neka kažu. Što se tiče organizacije Terezijanera, ona košta 10 tisuća eura. Šokiralo me kada sam vidjela cifru koja se traži za to. To je velika svota novca, ali pregovarat ćemo još i ništa nije isključeno – pojašnjava nam Ivana koju smo upitali za program Terezijane. 

Big Bend Bjelovar i 70 glazbenika

-Program je jako bogat i raznolik. Imat ćemo više od 40 različitih aktivnosti. To je zaista jako puno i od jutra do mraka grad će vrvjeti sadržajima. Što se tiče koncerata, odlučili smo da svatko može pronaći nešto za sebe, a opet pazili smo na proračun. Dakle, Terezijanu će u četvrtak na glavnoj pozornici kod Gradske uprave koncertom otvoriti Big Bend Bjelovar s proširenim sastavom i solistima Vandom Vinter, Renatom Sabljak i Damirom Kedžom. Na pozornici će se nalaziti više od 70 glazbenika i to će biti pravi mali spektakl. Nakon njih nastupit će Miroslav Škoro – kaže nam Ivana i dodaje. 

-U petak ćemo imati rock dan, dakle dolazi nam Let3 i tribute band EKV. U subotu imamo dubrovački bend Silente, zatim Severinu pa tribute band Dino Dvornik, a u nedjelju orkestar Glazbene škole u Bjelovaru i Virovitici sviraju rock glazbu, a nakon njih nastupa klapa Intrade. Ali to je samo što se tiče većih koncerata, kao što sam rekla, imamo u programu više od 40 aktivnosti koji će se održavati od jutarnjih sati do kasno večernjih – priča nam Ivana i nastavlja. 

-Imat ćemo na otvorenju veliki carski vojni bal na kojem će sudjelovati i poznati hrvatski glumci. Dogovorili smo za to više od 50 posebnih kostima i vidjet ćete, to će biti zaista posebno. Nastupit će i ‘zli bubnjari’ koji su hit u cijeloj državi, imat ćemo bogati ‘ulični program’ sa swing plesačima, bit će tu i puno događanja za djecu, zatim sportskih događanja kao i edukativnih. Ma program je zaista bogat i opsežan, ali detaljnije ćemo na konferenciji s gradonačelnikom – zaključila je Ivana.

Ovaj tekst je sufinanciran sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!