Bjelovarski robotički centar: Predavanja u suradnji s Veleučilištem u Bjelovaru

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Eu Projekt Bjelovarski robotički centar vrijedan je ukupno 288.721,65 eura, a financira se u 85 % iznosu iz Europskog socijalnog fonda i 15 % sredstvima Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske. Radi se o projektu koji je prošao na javnom pozivu za Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za popularizaciju STEM-a. Nositelj projekta je Udruga informatičara Bjelovarsko – bilogorske županije, a partneri su Veleučilište u Bjelovaru i IV. osnovna škola Bjelovar.

Najavljujemo četiri predavanja koja smo organizirali u partnerstvu s Veleučilištem u Bjelovaru. Pripremili smo za sve zainteresirane sudionike aktualne teme. Predavanja će biti održana u prostorijama Veleučilišta u Bjelovaru, Antuna Branka Šimića 1, dvorana 1.

Ponedjeljak 22. svibnja 2023. godine s početkom u 16,00 sati

1. Izazovi budućnosti, Zoran Vrhovski
2. Internet of Things, Krunoslav Husak

Srijeda, 24. svibnja 2023. godine s početkom u 16,00 sati

1. Humanoidni roboti, Kristina Novoselec i Danijela Erceg
2. ChatGPT u obrazovanju, Krunoslav Husak

Kroz projekt su ostvarene brojne aktivnosti. Nabavljena je vrijedna informatička i robotička oprema te je otvoren suvremeni Bjelovarski robotički centar u IV. osnovnoj školi u Bjelovaru. Održana su brojna predavanja i radionice s ciljem povećanja kapaciteta članova Udruge.

Također su održani ciklusi Ljetnih i Zimskih škola robotike, Robo dan, predavanja s aktualnim tema iz područja robotike, radionice robotike u vrtiću, radionice robotike u svim osnovnim školama s područja BBŽ. Kroz predavanja i radionice, članovi Udruge, ujedno učitelji informatike i tehničke kulture unaprijedili su svoja znanja koja će primjenjivati u radu s djecom kroz aktivnosti Udruge, ali i u svojim školama kroz redovitu nastavu i izvannastavne aktivnosti.

Članovi udruge bili su na brojnim studijskim putovanjima gdje su se upoznali s odličnim primjerima dobre prakse koje će nastojati primijeniti u svom radu. Odličnu suradnju ostvarili s brojnim fakultetima i centrima izvrsnosti. Pozitivan primjeri rada s darovitim učenicima i brojna iskustva su nam već sada uvelike pomogla u planiranju razvoja Centra izvrsnosti robotike u Bjelovarsko – bilogorskoj županiji, istaknuli su Marina Balen, tajnica i Branko Raičković, predsjednik UIBBŽ.

Sadržaj članka isključiva je odgovornost Udruge informatičara BBŽ.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!