Doktorica Orlović-Poljak održala zanimljivo predavanje za osmašice

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U IV. osnovnoj školi Bjelovar održano je edukativno predavanje o kojem je izvijestila prof. psihologije Romana Bićan. Njezin izvještaj prenosimo u nastavku.

Znajući da je najbolja prevencija odgojiti zadovoljno i informirano dijete koje preuzima odgovornost za vlastiti razvoj i zdravlje, u sklopu programa Chillam, rastem, razmišljam u IV. osnovnoj školi Bjelovar ugostili smo doktoricu Renatu Orlović – Poljak. Djevojke osmih razreda su 4.svibnja 2023. vrlo pozorno slušale predavanje naše poznate ginekologinje o prvom ginekološkom pregledu i spolnom zdravlju. Doktorica Orlović – Poljak je na razumljiv način uz mnoštvo slika u prezentaciji, djevojkama otkrila sve, njima,  zastrašujuće tajne ginekološke ordinacije – kako dogovoriti prvi pregled i pripremiti se za njega, što će ih pitati na prvom pregledu te s kim trebaju doći, kako izgleda ginekološka ordinacija, koji se instrumenti koriste i kako izgledaju, što je PAPA test i zašto ga radimo, kako održavati spolnu higijenu, cjepivu protiv HPV virusa pa sve do kontracepcije, odgađanja menstrualnog ciklusa zbog ljetovanja te zašto nam se menstrualni ciklus poremeti.

Na smiren i pristupačan način svojim predavanjem je  doktorica djevojkama odgovorila na sva pitanja te im poručila vrlo važnu životnu poruku – da su za svoje zdravlje i dobrobit odgovorne baš one same. Bilo je to krasno druženje za koje sa sigurnošću možemo reći da će prevenirati mnoge strahove, nedoumice i krive odluke.

Foto: IV. OŠ BJELOVAR


PODIJELI S PRIJATELJIMA!