Bjelovarski učenici sve više putuju i uče, evo gdje su bili ovoga puta

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Učenici i nastavnici Turističko-ugostiteljske i prehrambene škole Bjelovar sudjelovali su, u sklopu Erasmus+ projekta “Long Live Cultural Diversity!”, u posljednjoj projektnoj mobilnosti talijanskom Cariniju, a domaćin je bila škola Istituto Ugo Mursia.

Sudjelovali su učenici i nastavnici iz Turske, Grčke, Portugala, Sjeverne Makedonije, Italije te naši učenici – Iris Jurković, Sara Roher i Filip Beneš i Dorijan Makar te nastavnice Željkica Crnković, Angela Marić i Ana Špoljar.

– Prvi dan mobilnosti započeo je svečanim otvorenjem uz ples i zakusku, obilaskom škole. Zatim je organiziran posjet dvorcu u Cariniju gdje nas je dočekao gradonačelnik. Nakon obilaska dvorca vratili smo se u školu, gdje su učenici održali prezentacije o povijesnim utjecajima na hrvatsku kuhinju i tradicionalnim receptima svake partnerske zemlje – istaknula je nastavnica Ana Špoljar. U sklopu ovog projekta učenici i nastavnici posjetili su Palermo, obišli arheološko nalazište Segestu, grad Trapani.

– Zadnji dan mobilnosti održan je drugi dio prezentacija učenika o tradicionalnim receptima i povijesnim utjecajima na nacionalne kuhinje. Projekt će svim sudionicima ostati u pamćenju, a svi su stvorili nova prijateljstva – zaključila je nastavnica Špoljar.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!