Učenice Medicinske škole provele tri tjedna u Istanbulu: ‘Stručno usavršavanje na dva vrhunska sveučilišta’

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Sedam učenica Medicinske škole Bjelovar, zahvaljujući sudjelovanju u Erasmus + projektu „Učim od drugih – dijelim znanje drugima…“, boravilo je u Istanbulu u Turskoj tri tjedna.

Ondje su odradile stručno usavršavanje na dva vrhunska istanbulska sveučilišta, Sveučilištu Üsküdar i Sveučilištu Bezmialem Vakif. Učenice koje se školuju za zanimanje zdravstveno-laboratorijskog tehničara stjecale su dodatna znanja i vještine u području laboratorijske medicine. Usko su surađivale s timom stručnjaka na sveučilištima, a svakoj je učenici kao mentor dodijeljen jedan turski student.

Uz ovakav individualni pristup učenju, učenice su razvijale i profesionalnu komunikaciju na engleskom jeziku, što je vrlo važan dio ovakvih projekata. Također, učenice su od oba sveučilišta dobile certifikate koje će moći priložiti kao dodatnu vrijednost svojoj svjedodžbi pri zapošljavanju.

Uz usavršavanje u struci, tijekom boravka u Istanbulu odrađen je i niz kulturnih aktivnosti: upoznavanje povijesnog dijela grada, vožnja brodom po Bosporu, radionice keramike i mramoriranja papira, upoznavanje s jednom od srednjih strukovnih škola u Istanbulu, posjet Prinčevskim otocima, posjet izložbi, posjet tradicionalnom turskom kućanstvu i upoznavanje s tradicionalnim načinom kuhanja turske kave. Pratnja učenicama tijekom boravka u Turskoj bila je nastavnica Senka Čale.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!