[FOTO] Bjelovarski mališani ubrali slikovnice o ljubavi i prijateljstvu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U organizaciji Dječjeg odjela Narodne knjižnice „Petar Predović“, u Bjelovaru je danas održana akcija Uberi priču, program za poticanje čitanja i pisanja u kojem su sudjelovali polaznici igraonice Dječje knjižnice i učenici prvog razreda Četvrte osnovne škole Bjelovar. Iako su ranijih godina klinci priče brali sa stabala u parku, ovog puta kiša ih je potjerala u Bjelovarsko kazalište. No, tradicija je nastavljena.

-Riječ je o akciji koju u suradnji s izdavačkom kućom Mala zvona i njihovom glavnom urednicom Sanjom Lovrenčić provodimo već 16 godina – pojasnila je voditeljica Dječjeg odjela Branka Mikačević.

Uz već redovitu bjelovarsku gošću, animatoricu Nikolinu Manojlović Vračar, koja je djeci na svoj prepoznatljiv, simpatičan način ovoga puta govorila o vezama, na druženju u Bjelovaru ovoga puta bila je i književnica Lana Momirski koja je pojasnila zašto je važno čitati slikovnice.

-Slikovnica je sama po sebi čarobna za dijete, a ono što je meni najljepše tematski u svakoj slikovnici jest prijateljstvo – kazala je Lana, dodajući kako je upravo prijateljstvo glavna tema njezine slikovnice „Naopaka Palagruža“ koju su djeca, kao uspomenu na današnje druženje, ponijela kući.

Osim Lane Momirski, bjelovarskim mališanima se predstavio i književnik Igor Rajki, čija slikovnica „Ljubavna, ljubavnija, najljubavnija“ se također danas našla vezana, ovoga puta ne za stabla, već za stolce u kazalištu. Na opće oduševljenje djece, ali i autora, ubrani su baš svi primjerci ovih čudesnih priča.

 

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!