Križevačka cesta dobiva novi nogostup

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Upravo je krenula izgradnja pola kilometra dugog nogostupa na samom ulazu u Bjelovar iz smjera Zagreba. Riječ je o potezu na Križevačkoj cesti od Ulice Nove Plavnice do Ulice Ivana Cankara čija je duljina 660 metara. Kako na manjem dijelu dionice postoji adekvatan nogostup, potrebno izgraditi oko 500 metara novog. Vrijednost radova iznosi oko 80 tisuća eura, a izvodi ih bjelovarska tvrtka Poduzeće za ceste d.o.o.

– Grad Bjelovar počinje graditi nogostup od skretanja za Ulicu Nove Plavnice do Cankarove ulice. To je ono što je potrebno nakon prolaska kanalizacije. Radi se 500 metara novog nogostupa čija je vrijednost 80 tisuća eura. Sljedeće godine nastavljamo dalje. Nismo ni na koga zaboravili jer smo svjesni da su novi nogostupi potrebni i na drugim mjestima, no molim za razumijevanje jer ne možemo biti svugdje istovremeno – kazao je zamjenik bjelovarskog gradonačelnika Igor Brajdić prilikom obilaska gradilišta dok predsjednik Mjesnog odbora Križevačka cesta Darko Došen nije skrivao zadovoljstvo što će njegovo naselje uskoro dobiti novi nogostup.

-Ovo je glavna ulica iz smjera Zagreba kroz koju su napravljeni kanalizacija i vodovod. Ovdje se nalaze četiri autosalona, 17 obrtnika, škola, crkva, a u tri kuće žive naši mještani s posebnim potrebama. Upravo će nam zato novi nogostup jako puno značiti – naglasio je Došen.

 

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!