[FOTO] Brajdić: Blato i kaljužu pretvorili smo u uređen dio grada. Uskoro će i šetnica uz Bjelovacku!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Grad Bjelovar je lijep i uredan grad, a da bi takav bio za sve građane, ulažu se značajna sredstva za uređenje i drugih dijelova grada, a ne samo užeg centra. Tako su jutros gradonačelnik Dario Hrebak i njegov zamjenik Igor Brajdić obišli radove uređenja na najvećem kružnom toku u Bjelovaru. Riječ je o kružnom toku na Slavonskoj cesti.

– Ovdje na Slavonskoj cesti ja nisam samo zamjenik gradonačelnika, ja sam stanovnik mjesnog odbora i ovog djela grada. Ovaj dio grada je uvijek gravitirao više Ždralovima nego Bjelovaru. Do prije pet godina, ovdje nije bilo ničega. Nije bilo kanalizacije u Radničkom, Mlinovcu ili Vidikovcu, nije bila uređena Pakračka cesta, niti drvored, nije bilo niti ovakve gospodarstvene ponude, niti kružnog toka, kao ni nastavka istočne obilaznice. Od blata i kaljuže stigli smo do uređenog dijela grada. Puno smo toga napravili. Zahvaljujem i gospodinu Ivi Šepovalu i njegovim radnicima na svemu što su uredili u široj i užoj okolici centra grada – rekao je Igor Brajdić i dodao kako će i šetnica u tom djelu grada, obećana prije dvije godine, uskoro stići na red za realizaciju.

Gradonačelnik Dario Hrebak zadovoljan je sa svime što se radi kako bi grad bio još ljepši i uređeniji.

– Mi planiramo preuzeti i one kružne tokove ili dionice cesta koji nisu naši, kako bismo ih uređivali. To su javne površine za koje nam je stalo da njima upravljamo, poput ovog kružnog toka ili prometne površine u Hrgovljanima. Slavonska cesta jedan je od najvažnijih prometnih pravaca, 22 tisuće vozila prođe dnevno kružni tok, dok, na primjer, pravac Zagreb-Bjelovar prijeđe 12 tisuća vozila dnevno. Tako da, bilo nam je bitno da bude kvalitetno uređen i ukrašen, da ovo prometno čvorište bude onako uređeno kako treba biti, kao što je i sam centar grada – rekao je gradonačelnik.

U posljednjih pet godina u taj dio grada i u Ždralove uloženo je više od 100 milijuna privatnih, gradskih i državnih eura.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!