[FOTO] Robo dan okupio veliki broj učenika: ‘Uspješno provedena popularizacija STEM-a’

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U Dvorani europskih prvaka održan je ‘Robo dan’ gdje je predstavljen napredak projekta Bjelovarskog robotičkog centra koji je financiran iz Europskog socijalnog fonda, a predstavljena su i postignuća učenika u radu s robotima na ljetnim i zimskim radionicama. 

U projektnoj aktivnosti ‘Robo dan’ sudjelovali su učenici iz osnovnih škola Bjelovarsko-bilogorske županije, a voditelji radionica su na štandovima učenicima približili znanja o područjima, letovi dronova, simulatori dronova, programiranje dronova, humanoidni roboti, robo pčelice i VR naočale. 

-Nakon stotinu odrađenih radionica i radnih sati, nakon tisuće naših polaznika, imamo ovaj naš ‘Robo dan’ koji prethodi završetku našeg projekta Bjelovarskog robotičkog centra. Ostaje nam još ljetna škola informatike i s tim bi mi završili naš projekt – kazao je, između ostalog, Branko Raičković, predsjednik Udruge informatičara Bjelovarsko-bilogorske županije. 

Ravnatelj IV. osnovne škole Bjelovar Nikola Margetić iskazao je zadovoljstvo provođenjem projekta. 

-Ovo sve se radilo zbog djece. Veliki broj učenika što iz Bjelovara, što iz naše županije, a i šire je prodefiliralo kroz našu učionicu. Projekt je vrhunski odrađen ili top topova kako kažu u žargonu naši učenici – kazao je, između ostalog, ravnatelj Margetić. 

Inače, vrijednost projekta je 288.721,65 eura. Kroz projekt su održana brojna predavanja i radionice s ciljem povećanja kapaciteta članova Udruge i popularizacije STEM-a. Održani su ciklusi Ljetnih i Zimskih škola robotike, Robo dan, predavanja s aktualnim tema iz područja robotike, brojna studijska putovanja te radionice robotike u vrtićima i školama. Kroz predavanja i radionice, članovi Udruge, ujedno učitelji informatike i tehničke kulture unaprijedili su svoja znanja koja će primjenjivati u radu s djecom kroz aktivnosti Udruge, ali i u svojim školama kroz redovitu nastavu i izvannastavne aktivnosti. 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!