U knjižnici srednjoškolskog centra nagrađeni najčitatelji za ovu školsku godinu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U školskoj knjižnici srednjoškolskog centra ovih dana okupili su se brojni ljubitelji čitanja na svečanoj dodjeli nagrada „najčitateljima“.

Na kraju svake školske godine ustalio se običaj nagrađivanja svih onih korisnika koji su odabrali čitanje kao aktivnost koja im pruža ugodu, razonodu, edukaciju ili pak utjehu. Svi učenici i nastavnici koji su često posjećivali školsku knjižnicu i intenzivno čitali zaslužuju nagrade pa su ih njihove knjižničarke i ravnatelji nagradili prigodnim darovima. Također knjižničarke su istaknule i nagradile nastavnike s kojima su uspješno surađivale tijekom godine i koji su se rado odazivali na sudjelovanje u aktivnostima koje organizira knjižnica.

Na svečanosti su se okupili učenici, nastavnici, knjižničarke i ravnatelji Obrtničke škole, Gimnazije Bjelovar, Ekonomske i birotehničke, Medicinske te Komercijalne i trgovačke škole Bjelovar.

Ravnatelji škola poticajno su govorili i istaknuli važnost čitanja za sveukupni razvoj mladih. Treba osvijestiti da je čitanje temeljna vještina bez koje nema uspješnog učenja.

U umjetničkom dijelu programa nastupila je maturantica Ana Martinjak, učenica Ekonomske i birotehničke škole, koja je govorila poeziju i Patricija Špoljarić, učenica Gimnazije Bjelovar, koja je izvela dio svog kantautorskog repertoara na gitari. Program je vodila Sara Đurđević.

Tekst i fotografije: mr. sc. Zorka Renić, Tatjana Kreštan, prof.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!