Omiljena trgovina u problemima, ostajemo li bez Pepca?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Europski lanac trgovina odjećom i proizvodima za kućanstvo Pepco mogao bi se naći u velikim problemima jer su dioničari Steinhoff Internationala, kompanije koja u vlasništvu ima čak 72 posto dionica Pepca, odlučili likvidirati Steinhoff jer je vlasnik bankrotirao, piše u subotu Jutarnji list.

Steinhoff International multinacionalna je holding kompanija koji se fokusira na maloprodajni sektor s naglaskom na prodaju namještaja i kućanskih potrepština. U probleme su upali 2017. godine, kad je računovodstvena revizija otkrila niz nepravilnosti pa je šef tvrtke Markus Jooste bio primoran odstupiti.

Kada su se istrage proširile i na nekoliko drugih zemalja, otkriveno je ponavljanje računovodstvenih prevara. Unatoč tome, kako piše češki portal iDNES, uspjeli su isplatiti 447 milijuna eura vanjskim stranama te redovito isplaćivati bonuse menadžerima.

Očekuje se da najnoviji događaji neće utjecati na poslovanje Pepca u Poljskoj i Češkoj.

Jutarnji list za sad nije dobio odgovor od Pepca Hrvatska kako će likvidacija kompanije s najvećim dijelom dionica tog lanca utjecati na poslovanje u Hrvatskoj.

Prvi Pepco otvoren je 1999. u Poljskoj, tamo ima 1217 trgovina, a u cijeloj Europi više od tri tisuće. Posluje u 18 europskih zemalja, ima oko 29.000 zaposlenika, a mjesečno ih posjeti 28 milijuna klijenata.

Pepco Croatia završio je financijsku godinu s dobiti od 16,6 milijuna. U 2021. neto dobit mu je iznosila 63,4 milijuna kuna, piše novinarka Jutarnjeg lista Karla Zupičić. (Klikni News/Hina)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!