Hrebak: Pustite arhiv, u središtu Bjelovara izgradit ćemo dvije podzemne garaže!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Najava izgradnje nove zgrade Državnog arhiva u središtu Bjelovara ponovno je aktualizirala problem nedostatka parkirališnih mjesta u samom središtu Bjelovara. Pojedini građani ljuti su što će nova zgrada biti izgrađena na današnjem parkiralištu između kina i starog Arhiva. Bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak smiruje situaciju i uvjerava kako su u Gradu itekako svjesni spomenutog problema.

-Upravo zbog toga plan je u idućih nekoliko godina u središtu grada izgraditi dvije podzemne garaže. Jedna će se nalaziti ispod nove tržnice. Riječ je o projektu Zeleni centar našeg Komunalca koji bismo uskoro trebali prijaviti na ITU mehanizam – tumači Hrebak.

Osim te, u Bjelovaru bi trebala biti izgrađena još jedna podzemna garaža.

-Još uvijek nismo definirali točnu lokaciju, no garaža će biti u neposrednoj blizini središnjeg gradskog parka, dakle u samom centru. Paralelno s tim, u planu je i zatvaranje središta grada za promet – najavljuje Hrebak.

Dodaje kako mu je jasno nezadovoljstvo građana zbog manjka parkirališnih mjesta, no i dalje se ne može složiti s onima koji bi zbog toga „žrtvovali“ novu zgradu arhiva.

-Važno je i jedno i drugo te postoji način da se realizira oboje. Odustati od jednog projekta zbog sebičnosti pojedinaca ili grupe građana jednostavno nije opcija – kaže Hrebak.

Drugim riječima, dodaje gradonačelnik, u centru ima mjesta i za arhiv i za parkirališta, u što bi se, kaže, građani trebali uvjeriti u idućih nekoliko godina.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!