Tko su počasni i zaslužni članovi knjižnice s besplatnom članarinom?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Nekoliko građana na Facebooku se pohvalilo kako su u poštanski sandučić dobili obavijest od Narodne knjižnice ‘Petar Preradović’ da su ostvarili godišnje besplatno članstvo sa statusom zaslužnog člana. 

O čemu se točno radi i tko su zaslužni članovi provjerili smo kod ravnateljice knjižnice Vjeruške Štivić. 

-U našem pravilniku imamo stavku o počasnom i zaslužnom članstvu. Počasni članovi su bivši zaposlenici knjižnice koji su dugi niz godina radili kod nas, a sada su u mirovini. Oni svake godine imaju besplatno članstvo. Počasni član je i recimo gradonačelnik Bjelovara, župan, dr. Vladimir Strugar itd. – kaže nam ravnateljica Štivić i pojašnjava tko su zaslužni članovi. 

-To je jedna, recimo tako, druga kategorija. To su građani s kojima knjižnica uspješno surađuje ili građani koji su pomogli knjižnici na određeni način i njima dodjeljujemo besplatno članstvo na godišnjoj razini. Tako je recimo zaslužni član ravnatelj muzeja Milan Pavlović koji nam je donirao svoje brojne slike. Zatim Vedran Milić, predsjednik Ogranka Matice hrvatske u Bjelovar s kojom često i vrlo uspješno surađujemo. Zaslužna članica je i Valna Bastijančić-Erjavec koja je predsjednica kulturnog vijeća Bjelovarsko-bilogorske županije s kojom također odlično surađujemo i drugi o kojima je donijeta odluka na Stručnom vijeću Narodne knjižnice – kazala je ravnateljica Vjeruška Štivić. 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!