Ne propustite fantastičnu izložbu o arheološkim ljubavnicima

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U bjelovarskom Gradskom muzeju u petak, 11. kolovoza, u 19 sati bit će otvorena jedna vrlo zanimljiva izložba. Riječ je o izložbi koja nosi naziv Romantična strana arheologije čija je autorica arheologinja Petra Tar, a koja će posjetiteljima Muzeja donijeti izvanredne priče o ljubavi sačuvane u kostima parova.

– Ljubav je svuda oko nas, a kada željela sam pripremiti izložbu koja će biti zanimljiva svim generacijama. Iako je ovo arheološki izazovna tema, odluka je pala da pripremimo izložbu o arheološkim ljubavnicima. Radi se o dvojim ukopima gdje položaj samih kostura sugerira da je među pokojnicima bilo nešto više – kazala je arheologinja Tar te pojasnila kako je sam izložba koncipirana kroz panoe koji osim same fotografije, sadrže i opis lokaliteta i prirode ukopa.

– Najstariji primjerci dolaze iz vremena neolitika, odnosno najstariji datira otprilike iz 5000. godine prije Krista, a najmlađi je iz srednjeg vijeka. Što je tiče lokaliteta, imamo primjere iz Italije, Grčke , Kazahstana, Sibira – otkrila je autorica ove izložbe koju u atriju bjelovarskog Gradskog muzeja možete razgledati sve do 26. kolovoza.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!