Ne propustite projekciju filma “Ostani sigurno, progovori javno”

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U sklopu Bjelovarskog kulturnog ljeta i nacionalnog programa Zelene knjižnice u četvrtak, 17. kolovoza u 21 satu bjelovarskom BOHO parku prikazat će se projekcija dokumentarnog filma pod naslovom Ostani sigurno, progovori javno. Ovaj film se prikazuje u sklopu Bjelovarskog kulturnog ljeta i dio je nacionalnog programa Zelene knjižnice i UNESCO-ove inicijative za zaštitu okoliša.

Kako su teme zaštite okoliša, ekološkog aktivizma i klimatskih promjena sve bitnije i aktualnije, shodno tome se sve više razvijaju i različite inicijative za zaštitu okoliša koje, nažalost, često nailaze na prepreke od strane velikih kompanija, ali i centara moći kojima odgovara status quo jer generira profit.

– U filmskoj projekciji pratimo ekološke aktiviste iz zemalja našeg okruženja, točnije njih pet, koji su posljednja linija obrane za očuvanje okoliša i širenje ekološke svijesti građana. Deponiji u Bosni i Hercegovini, uništenje gradskog parka u Crnoj Gori, izlov i krivolov u Albaniji, izgradnja hidrocentrala u Makedoniji te uzurpacija vodosustava u Srbiji – samo su neki od problema s kojima se susreću. Suočeni s pritiscima, prijetnjama i klevetama od privatnih i političkih struktura moći, ekološki aktivisti braneći javno okoliš, često se izlažu ozbiljnim rizicima – otkrivaju iz bjelovarske knjižnice.

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta projekcija se otkazuje.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!