Gradonačelnik Hrebak: Ovo je najveći krivac za probleme alergičara

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Ambrozija već danima zadaje probleme alergičarima. Riječ je o korovu koji proizvodi goleme količine peludi – čak osam milijuna peludnih zrnaca tijekom pet sati, a samim tim upravo je ambrozija jedan od najjačih prirodnih alergena. Da ovaj korov stvara velike probleme Bjelovarčanima, svjestan je i gradonačelnik Dario Hrebak koji veliki uzrok ovog problema vidi u zapuštenim privatnim parcelama. Kako je kazao, Grad Bjelovar, kao i drugi gradovi, kontinuirano radi na rješavanju ovog problema.

– Nažalost, vidimo primjere koji pokazuju da imamo brojne zapuštene parcele. Komunalni redari ne mogu riješiti sve pojedinačne slučajeve jer ima zaista puno neodržavanih dvorišta i parcela o kojima njihov vlasnici ne brinu, kao i parcela s nerazjašnjenim imovinsko-pravnim odnosima. To je stalni problem za Grad Bjelovar. Mi radimo sve što možemo i sve što je u našoj moći – kazao je Hrebak napominjući kako ne vidi da je ovaj problem eksplodirao izvan okvira prisutnih godinama unazad.

– Što se tiče strategije, naši komunalni redari ulažu maksimalne napore kako bi se negativni utjecaj ambrozije smanjio na najmanju moguću mjeru. Da ćemo je u potpunosti iskorijeniti, to je teško za očekivati, ali ambroziju treba staviti u neke razumne okvire – zaključio je Hrebak.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!