Evo tko ovoga petka nastupa na bjelovarskoj TEDx konferenciji!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Pod motom Prostor za ideju u petak 8. rujna u 18.00 sati na Studijskom odjelu Narodne knjižnice „Petar Preradović“ održat će se deseta TEDxNKPPBjelovar konferencija u organizaciji Knjižnice. TED konferencija daje opće smjernice za TEDx program, ali pojedini TEDx događaji, uključujući i ovaj su samostalno organizirani.

Narodna knjižnica “Petar Preradović” Bjelovar nastavlja s popularnim govorima i idejama vrijednim širenja, a u petak će predstaviti pet govornika i pet inspirirajućih govora.

Vlasnica obrta za digitalni marketing elaOrange, predavačica na CUK-u Bjelovar i ljubiteljica pčelarstva, Ela Naranđa, pružit će inspiraciju i dati praktične savjete malim poljoprivrednicima (i svima drugima!) o tome kako uspješno prodati svoje proizvode online, iskoristiti moć digitalne tehnologije i kreativnih strategija, bez potrebe za značajnim financijskim ulaganjima. U današnjem digitalnom dobu mogućnosti besplatne online prodaje pružaju nevjerojatne šanse malim poljoprivrednicima da prošire svoje poslovanje i dosegnu globalno tržište.

Baiba Krumina, profesionalna je mindfulness trenerica iz Latvije koja je svoje kvalifikacije stekla u UCSD Mindfulness Centru u SAD-u, a iskustvo u korporativnim

financijama čini ju jedinstveno kvalificiranom trenericom mindfulnessa za raznolike organizacije. Baiba pomaže pojedincima, timovima i njihovim vođama da postanu obazriviji te da žive sretnije i manje stresne poslovne živote.

Baiba će nam otkriti što ju je desetogodišnje iskustvo meditacije naučilo o treniranju uma za postizanje smirenosti, radosti i blagostanja te možemo li koristiti mindfulness, odnosno tehniku usredotočene svjesnosti kako bismo oblikovali svoj mozak i postali sretniji.

Đuro Gavran filmski je redatelj i suosnivač producentske kuće Pipser. Režirao je više od 30 dokumentaraca među kojima i nagrađivani dokumentarni film „Jedna od nas“ koji se bavi problemom seksualnog nasilja te dokumentarnu seriju „Dobra ekonomija“  koja ispituje koncept održive ekonomije u Hrvatskoj. Režirao je i niz dokumentaraca za koji se fokusiraju na djecu i različitost, a trenutno razvija dugometražni dokumentarni film o odnosu očeva i djece te se bavi produkcijom promotivnih i korporativnih filmova koji promoviraju održivu budućnost.

Đuro će govoriti o tome kako ga je pismo razredne kolegice, 15 godina nakon završetka srednje škole, potaknulo da napravi dokumentarni film, a proces rada na filmu motivirao da pokrene edukativnu kampanju o seksualnom nasilju nad djecom.

Polazeći prvenstveno od svog osobnog iskustva plesna umjetnica Irma Unušić dočarat će nam sasvim drugačiju kazališnu predstavu. Predstavu u kojoj možeš dodirnuti, u kojoj se možeš kretati, pomirisati, osluškivati i osjećati sigurno jer ti je dopušteno biti ono što jesi i doživljavati kako želiš. Bez očekivanja i predrasuda. Kazalište koje dopušta da osjetiš svoj unutarnji ples i pokrene te.

Irma se bavi edukativnim, koreografskim, izvođačkim i producentskim radom u području suvremenog plesa. Osnivačica je i voditeljica Umjetničke organizacije SHOOMA koja djeluje u polju izvedbenih umjetnosti za mladu publiku s posebnim fokusom na kreiranje kazališnih iskustava koji pomiču granice onoga što predstave za djecu i mlade mogu biti.

Dijana Hodalić, profesorica je ruskog jezika i fonetike, danas vlasnica Studija za komunikaciju slušanje, glas i govor Difon d.o.o. Dijana će nam govoriti o govorničkim znanjima koja su u sadašnje vrijeme nužna svima, u gotovo svim zanimanjima i situacijama. Reći će nam zašto je važno znati kako sastaviti govor, ne napisati, kako privući publiku, argumentirano iznijeti svoju ideju, smanjiti tremu pred javni nastup, kako slušati, jer slušanje je jednako važno kao i govorenje, argumentirano se obraniti od verbalnih napada, učiniti glas i govor ugodnima i uvjeravajućima.

-Ulaznice su podijeljene u rekordnom roku, a prema licenci TED-a možemo primiti maksimalno 100 posjetitelja, stoga će karte u narednom periodu biti dostupne samo ako netko od posjetitelja odustane. Pozivamo posjetitelje koji će biti spriječeni u dolasku na konferenciju, a rezervirali su svoje karte da nam se jave na tedxnkppbjelovar@gmail.com kako bismo njihove karte mogli proslijediti drugima – poručuju iz knjižnice.

Govori će se snimati i bit će javno dostupni kako bismo svi mogli uživati u inspirirajućim i zabavnim govorima i nakon TEDxNKPPBjelovar konferencije.”

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!