Složena računica za novi vrtić u Bjelovaru, evo kad počinje izgradnja!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Grad Bjelovar ovih će dana raspisati javnu nabavu za dugo najavljivanu izgradnju novog dječjeg vrtića na sjeveru grada, u Ulici Viktora Bubnja. Naime, u Gradskoj upravi došli su do rješenja za pokrivanje troškova tog projekta za koji je država odobrila svega 4 milijuna kuna, pa se u jednom trenutku razmišljalo i o tome da se izgradnja na neko vrijeme odgodi. No, nakon nedavne odluke Vlade o sufinanciranju rada vrtića iz državnog proračuna, mogućnost izgradnje novog bjelovarskog vrtića ponovno je aktualizirana.

-Temeljem odluke Vlade, iz državnog proračuna bismo na godišnjoj razini trebali dobiti 6 milijuna kuna, a za samu izgradnju nam je ranije odobreno 4 milijuna. Prema posljednjim procjenama, ukupni troškovi izgradnje iznosit će između 18 i 20 milijuna kuna, što znači da bismo 10 milijuna mogli uložiti iduće godine, a ostatak 2025. – kaže bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak.

Do te bi godine, ako sve bude teklo prema planu, novi vrtić trebao biti i završen, a u njemu će biti osigurano stotinjak mjesta, čime će značajno biti smanjena postojeća lista čekanja. Upravo je to glavni razlog zbog kojeg se Grad Bjelovar odlučio na izgradnju vrtića, a ne na smanjenje cijene, što su odabrali neki drugi gradovi i općine nakon odluke Vlade da iz državnog proračuna podrži predškolski odgoj i obrazovanje.

-Mi već sad imamo jednu od najnižih cijena smještaja u vrtićima u Hrvatskoj, a smanjili smo je sami, prije ove mjere Vlade. Prioritet nam je stvarati nove kapacitete, kako bi svako dijete u Bjelovaru imalo svoje mjesto u vrtiću te kako bismo u potpunosti eliminirali listu čekanja – zaključuje Hrebak koji se nada kako bi izvođač radova za novi vrtić mogao biti izabran već do kraja ove godine, dok bi prva lopata na gradilištu trebala pasti na proljeće.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!