U Zagrebu održano predavanje o Galeriji „Barutana 1991.”

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Jučer je Kuli Družbe “Braća Hrvatskoga Zmaja” nad Kamenitim vratima u Zagrebu održano predavanje “Galerija “Barutana 1991.” – od podruma do muzejskog postava”. Predavanje je održao dr. sc. Marin Sabolović, kustos Galerije, a izlaganju su nazočili, između ostalih i Veliki meštar prof. dr. sc. Mislav Grgić, Meštar obredničar pukovnik dr. sc. Željko Heimer, viši znanstveni suradnik dr. sc. Ivan Botica i drugi ugledni članovi Družbe.
Radi se o ciklusu predavanja u organizaciji Družbe “Braća Hrvatskoga Zmaja” i Društva za očuvanje hrvatske vojne tradicije, koji su održani kroz 2023. godinu.
– Na prvom predavanju o budućnosti vojnih muzeja u Hrvatskoj sudjelovali su ravnateljica Hrvatskog povijesnog muzeja Matea Brstilo Rešetar, ravnatelj Muzeja Domovinskog rata u Splitu Matej Gabrilo i načelnik Odjela vojnog muzeja MORH-a Marijo Reljanović, a na drugom predavanju, onom o sustavu odlikovanja u Hrvatskoj, sudjelovali su brigadir Mirko Marijan, umirovljeni načelnik Odjela za odlikovanja i priznanja Ureda predsjednika Republike Hrvatske i general bojnik Krešimir Kašpar, pročelnik Vojnog kabineta predsjednika Republike Hrvatske i pobočnik predsjednika dr. sc. Franje Tuđmana – poručuju iz Društva za očuvanje hrvatske vojne tradicije.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!