U bjelovarskoj Gimnaziji održano probno kolo Nacionalne kviz lige

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – U četvrtak u kupoli Gimnazije Bjelovar održano je nulto (probno) kolo Nacionalne kviz lige na kojem je sudjelovalo oko 1100 učenika iz 70-ak škola (37 gradova u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini), a ove su se školske godine uključili i učenici Gimnazije Bjelovar.

Kviz udruga Šibenik (KUŠ) u suradnji sa šibenskim srednjim školama pokretač je projekta Kviz liga srednjih škola u 2019./2020. godini. Riječ je o seriji edukativno-zabavnih kvizova baziranih na nastavnim kurikuluma i zabavnoj pop-kulturi. Projekt su osmislili članovi KUŠ-a, a koordinator lige je Krešimir Škugor, prof., nastavnik povijesti i geografije u Medicinskoj školi, Šibenik.

Pošto se projekt Kviz lige srednjih škola grada Šibenika odvio uspješno, u nadolazećoj školskoj godini 2022./2023. Kviz udruga Šibenik pokrenula je Nacionalnu kviz ligu srednjih škola. Za sada je prijavljeno 6 timova učenika Gimnazije Bjelovar, ali nakon vidljivog zadovoljstva naših natjecatelja, vjerujemo kako će se taj broj povećati. Prijave traju do 16. listopada 2023., a prvo kolo počinje 19. listopada 2023.

Kviz se provodi u online formi preko Zoom platforme iz Kuće umjetnosti Arsen.

Šibenčani sudjeluju u kvizu uživo u Kući umjetnosti Arsen, a ostatak Hrvatske te srednjoškolci iz Bosne i Hercegovine “on line”. Natjecanje traje 8 kola, a finalna večer na kojoj sudjeluje 20 najboljih timova održat će se u Šibeniku prvi vikend u ožujku. Uključivanje učenika Gimnazije Bjelovar u Nacionalnu kviz ligu pokrenule su profesorice Dejana Končar, nastavnica matematike u Gimnaziji Bjelovar, Josipa Klemić, nastavnica povijesti u Gimnaziji Bjelovar i Željka Holjević, nastavnica filozofije, logike i etike u Gimnaziji Bjelovar.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!