[FOTO] Natjecanje u krosu za učenike osnovnih i srednjih škola okupilo više od 240 natjecatelja

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Jučer je u organizaciji Školskog sportskog saveza Bjelovara, na Gradskom stadionu u Bjelovaru održano natjecanje u krosu za učenice i učenike osnovnih i srednjih škola grada Bjelovara i okolice.

Nastupilo je 244 učenika, a natjecali su se u u nekoliko kategorija.

Osnovne škole: 

Djevojčice 5. i 6. razredi od 600 metara
Dječaci 5. i 6. razredi 800 metara
Djevojčice 7. i 8. razred 800 metara
Dječaci 7. i 8. razredi 1000 metara

Srednje škole

Djevojke 1. i 2. razred 1000 metara
Mladići 1. i 2. razred 1200 metara
Djevojke 3. i 4. razredi 1200 metara
Mladići 3. i 4. razred 1500 metara

Bitno je napomenuti kako je organizacija gradskih natjecanja u 2023. godini sufinancirana od strane Ministarstva turizma i sporta. Školski sportski savez Bjelovara prijavio se na natječaj za sufinanciranje sportskih programa poticanja lokalnog sporta i sportskih natjecanja u 2023.
godini, te na istom mu je odobreno 7.160,00 eura. Ministarstvo sufinancira iznos od 5.630,00 eura, a ostatak savez koristi novac iz sredstava koji su mu na raspolaganju preko Sportske zajednice Grada Bjelovara. Sudjelovanje na programu je za sve sudionike besplatno.

Predsjednik ŠSSB-a Matija Jasenko prvi se obratio okupljenima:

-Pozdravljam vas sve u svoje osobno ime i u ime svih kolega koji su pomogli u organizaciji ovog natjecanja. Ovo je najmasovnije od svih natjecanja koje organiziramo, prvo u kalendaru i nadam se da ćete danas, i na sakom sljedećem natjecanju biti uspješni i
zadovoljni svojim rezultatom. Ukoliko vam rezultat ne bude zadovoljavajući, imajte na umu da je bitno sudjelovati i skupljati sportsko i
životno iskustvo koje dobivamo kroz sport. Želio bi zahvaliti zamjeniku gradonačelnika Brajdiću i Gradu Bjelovaru što nas financijski prate i podržavaju već dugi niz godina. I naravno, zahvale upućujem Ministarstvu turizma i sporta na ovom hvalevrijednom projektu, koji za nas, kao mali savez, puno znači – kazao je Jasenko.

Jučerašnje natjecanje otvorio je zamjenik gradonačelnika grada Bjelovara Igor Brajdić, te se obratio natjecateljima:

-Pozdravljam vas sve u svoje osobno ime i u ime Grada Bjelovara. Hvala Matiji i svim profesorima koji su vas motivirali za ova i sva druga natjecanja i što ulažu toliku energiju u organizaciju. Drago mi je što ste se okupili u ovako velikom broju jer bitno baviti se sportom.
Osobno sam i sam kao mlad igrao u Mladosti iz Ždralova, tako da sam i na ovom terenu često puta gostovao. Svi ste ovdje danas pobjednici, a oni najbolji će biti i nagrađeni. Bitno je sudjelovati, bitno je baviti se sportom, mi to u gradu Bjelovaru potičemo i to je ono što ja
želim – da vi, mladi ljudi koji ćete jednog dana voditi ovaj grad, zasnivati ovdje obitelji.  Želim svima sportsku sreću i dobar uspjeh – kazao je zamjenik gradonačelnika Brajdić.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!