Dr. Davorin Diklić posthumno opran od ljage koja mu je obilježila život

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Nakon višegodišnje sudske trakavice, poznati bjelovarski kirurg, pokojni dr. Davorin Diklić, još je jednom na sudu oslobođen optužbi za nesavjesno liječenje i posljedičnu smrt desetero pacijenata.

Kako neslužbeno doznajemo iz krugova bliskih pokojnom dr. Dikliću, Županijski sud u Zagrebu je odbio žalbu tužiteljstva u ponovljenom postupku protiv Diklića. Naime, on je prvotno na bjelovarskom Općinskom sudu optužbi oslobođen još 2017., nakon čega je Županijski sud, na prijedlog Državnog odvjetništva, ukinuo presudu i suđenje vratio na početak. Na ponovljenom suđenju Općinski sud u Bjelovaru ponovno je donio oslobađajuću presudu, na što su se tužitelji žalili, no kako doznaje naš portal, tu je žalbu zagrebački Županijski sud odbacio. Pojašnjenje smo zatražili od samog suda, a odgovor ćemo objaviti čim stigne.

Sudska trakavica u kojoj se dr. Diklića teretilo za smrt pacijenata obilježila je njegovu karijeru, no to ga nije spriječilo da nastavi raditi s pacijentima te da se profesionalno usavršava, što je rezultiralo stjecanjem titule primarijusa. I nakon što je stekao uvjete za mirovinu, nastavio je raditi u bjelovarskoj Općoj bolnici “Dr. Anđelko Višić”. Mnoge njegove pacijente i sugrađane koji su ga, unatoč sudskom postupku, iznimno cijenili, prošlog je Božića šokirala vijest da se teško ozlijedio i pao u komu.

Unatoč naporima svojih kolega, preminuo je u “svojoj” bolnici početkom srpnja ove godine, ne dočekavši tako konačno odbacivanje svih optužbi koje su mu se stavljale na teret. Ljudi bliski pokojnom kirurgu kažu kako sada konačno može počivati u miru.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!