Kreće Prvi Klap Klap: Hvalevrijedni kazališni projekt za prvašiće

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Prvi KLAP KLAP kazališni je projekt za prvašiće iz pet osnovnih škola u Bjelovaru, koji će se održati 16. i 17. studenoga 2023 u Domu kulture, pod pokroviteljstvom Grada Bjelovara.

Ovaj zanimljivi projekt donosi set aktivnosti koji se nadovezuju i zajedno čine kazališnu dobrodošlicu novim školarcima. Djeca će sudjelovati u kazališnom bontonu kroz prilagođenu formu  forum teatra, predstavi „Majstori“ i razgovoru s glumcima/likovima nakon predstave. Do sada je projekt realiziran za prvašiće iz generacije 2021/2022 i 2022/2023.

Inače, cilj projekta je, na samom početku školovanja, uključiti djecu u kazališne aktivnosti i pozvati ih da budu dio kazališnog svijeta. Sve aktivnosti jamče stvaranje zajedničkih uspomena uz kazalište. S obzirom da je Bjelovar kazališni grad s dugogodišnjom tradicijom Bjelovarskog kazališta, prepoznatljivom dramskom pedagogijom, kazališnim festivalima i izvrsnim dramskim djelatnicima, ne
čudi da je program osmišljen baš u Bjelovaru.

Program je organiziran u suradnji s Gradom Bjelovarom, Kulturnim i multimedijskim centrom Bjelovar te bjelovarskim osnovnim školama.

Kazališni bonton vode dramske pedagoginje Suzana Turković (dipl. učiteljica savjetnica) i Nikolina Marinić (prof. savjetnica) uz dramsku skupinu iz Komercijalne i trgovačke škole Bjelovar. U predstavi „Majstori“ glume Ivan Pokupić i Goran Smoljanović.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!