Bjelovarska Ekonomska potpisala sporazum o suradnji s Visokim učilištem Algebra

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U prostorijima Visokog učilišta Algebra u Zagrebu dekan Visokog učilišta doc.dr.sc. Mislav Balković i ravnatelj Ekonomske i birotehničke škole Bjelovar Vladimir Štefanec, prof potpisali Sporazum o suradnji ovih dviju ustanova.

Prva aktivnost zajedničke suradnje realizirana realozirana je već u petak. Trideset i šest učenika trećih i četvrtih razreda i pet nastavnica ekonomske grupe predmeta Marija Dušek, Matea Kanjka, Blaženka Urh, Gordana Šostarec i Maja Balić odslušali su predavanje o oglašavanju, društvenim mrežama i Google alatima te odradili radionicu na temu vježbeničke tvrtke. Cilj suradnje je povećati stručne kompetencije nastavnika, a učenicima pružiti nove načine i metode usvajanja znanja. Učenicima i nastavnicima Ekonomske i birotehničke škole pridružili su se i nastavnica Sanela Cinek i četvero učenika Tehničke škole Bjelovar koji u svojoj školi slušaju fakultativni predmet vježbenike tvrtke. Posjet Algebri prošao je u sjajnom raspoloženju i reakcije učenika i nastavnica su više nego pozitivne.

Iduća aktivnost planirana je već za početak siječnja kad će nastavnici ekonomske grupe predmeta imati priliku u dva dana odslušati predavanje i odraditi radionicu na temu digitalni marketing, digitalni kanali i analiza gdje će se upoznati s komunikacijama na društvenim mrežama, strategijim komunikacije, izradom sadržaja, oglašavanjem na društvenim mrežama, metrikama analize uspješnosti, komunikacijom na internetskim tražilicama i strategijama komunikacije.

Strukovno obrazovanje u Republici Hrvatskoj uskoro ulazi u vrlo značajnu reformu i cilj je Ekonomske i birotehničke škole Bjelovar da nastavnici dočekaju te promjene spremni, da se kontinuirano usavršavaju te da učenici nastave dobivati obrazovanje i kompetencije u skladu sa potrebama tržišta rada.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!