Medicinska škola Bjelovar – korak do revolucionarnog projekta

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Medicinska škola Bjelovar, koja ima više od 60 godina iskustva u obrazovanju, nalazi se na korak do završetka ambicioznog projekta “Uspostava regionalnog centra kompetentnosti (RCK) Medicinske škole Bjelovar”.

Ovim projektom, u suradnji s 13 projektnih partnera, Škola je sudjelovala u transformaciji strukovnog obrazovanja u skladu s potrebama tržišta rada.

Tijekom projekta se razgovaralo o osjetljivim temama i izazovima vezanim uz povezivanje obrazovanja s tržištem rada, a u završnoj fazi projekta se novoizgrađeni i moderno opremljeni obrazovni centar prezentira budućim korisnicima. Paralelno s infrastrukturnim napretkom razvijeni su obrazovni programi i kurikulumi usklađeni s potrebama tržišta rada.

„Projekt završava u prosincu 2023. godine i slijedi nova fazi u radu Centra koji je postao mjesto koje se u regiji ističe ponudom različitih programa u sektoru zdravstva. Centar danas pruža uvjete za učenje temeljeno na radu i usklađeno je s potrebama tržišta rada. Centar će u budućnosti doprinijeti prepoznatljivosti Bjelovarsko- bilogorske županije kao nezaobilaznog mjesta u području obrazovanja zdravstvenih kadrova.“ – rekla je ravnateljica Medicinske škole Bjelovar o skorom završetku projekta.

Škola, koja je i do sada imala ključnu ulogu u obrazovanju generacija medicinskih djelatnika, aktivno je radila na razvoju novih obrazovnih programa, što će nastaviti i u budućnosti. Projekt „Uspostava regionalnog centra kompetentnosti Medicinske škole Bjelovar“, čija je ukupna vrijednost 28.852.446,81 kuna, odnosno 3.829.377,77 eura financira se sredstvima Europske unije, odnosno Europskog socijalnog fonda, a projekt traje do 18. prosinca 2023. godine.

S obzirom na sve što je postignuto do sada, voditeljica RCK projekta, Julija Jambreković Polančec, ističe važnost suradnje s poslodavcima te kako takvi susreti pružaju smjernice za daljnju modernizaciju školovanja ističući podršku predstavnika županije i drugih relevantnih institucija.

„Tijekom projekta, škola je putem kampanja predstavljala projekt RCK i strukovno obrazovanje učenicima osmih razreda četiri osnovne škole u Bjelovaru, uključujući i roditelje kako bi se i njih informiralo o prednostima ovog značajnog projekta, ali i širu javnost, poslodavce i dionike. Istina je da smo korak do završetka, ali to je zapravo tek početak modernizacije zdravstva“. – rekla je voditeljica projekta Julija Jambreković Polančec.

Provedbom planiranih aktivnosti ostvareni su zacrtani ciljevi i započinje sljedeća faza rada i razvoja Centra kojim se strukovno obrazovanje u Bjelovarsko- bilogorskoj županiji diže iznad standarda i vizija Medicinske škole Bjelovar postaje stvarnost.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!