Otvorene ponude za novi vrtić na sjeveru, hoće li u izgradnju?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Na javni natječaj za izgradnju novog vrtića na sjeveru grada pristigle su tri ponude, i iako su sve tri nešto veće od procjene, ta razlika nije prevelika.

Podsjetimo, u Bjelovaru je stotinjak i više mališana koji zbog premalo dostupnih kapaciteta ne mogu ostvariti pravo na vrtić. U planu su tri projekta koja bi trebala omogućiti dovoljno mjesta za sve mališane, a riječ je o prenamjeni mjesnog doma Stjepan Radić, proširenju postojećeg vrtića u centru grada, ali i izgradnji novog u Ulici Viktora Bubnja.

Tom gradnja najpovoljnija

U potonjem projektu najveći je problem financijska konstrukcija. U vrijeme kada se izgradnja toga vrtića prijavljivala na Nacionalni plan oporavka i otpornosti, cijena je procijenjena na 12 milijuna kuna, odnosno na oko 1,6 milijuna eura. U međuvremenu su cijene u građevinskom sektoru poprilično skočile, a procjena Grada Bjelovara u natječaju bila je 1,8 milijun eura. Na natječaj su pristigle tri ponude u rasponu od 1,91 do 2,18 milijuna eura, pri čemu je najpovoljnija Tom gradnja, a najskuplja Hidroregulacija. Sve navedene cijene su bez PDV-a, a treba reći i da su ponude otvorene danas, dok će se najpovoljniji izvođač radova izabrati nakon žalbenog roka i perioda mirovanja.

„Danas su otvorene ponude za gradnju novog vrtića u Ulici Viktora Bubnja i u skladu su s očekivanjima. Pričekat ćemo da završi cijela procedura, ali cijene su u skladu s tržištem i kreću se oko 2,5 milijuna eura uključujući PDV. Mi smo iz NPOO dobili 4,3 milijuna kuna, dakle nekih 25 posto ukupne investicije, pa ćemo ostalo financirati iz vlastitih sredstava. Vrtić moramo graditi jer imamo jako puno djece na listi čekanja, a gradu su vrtići visoko na listi prioriteta. Iduće godine uz ovaj vrtić, planiramo izgraditi još dva nova vrtića. Plan je da ovaj vrtić krenemo graditi početkom proljeća slijedeće godine”, kazao je gradonačelnik Hrebak za Klikni.hr


PODIJELI S PRIJATELJIMA!