Prije nego što je pregažen, Batković je Komljenovića mlatio palicom

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Na Županijskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru završeno je ispitivanje Bjelovarčanina Ivice Komljenivića Cice, koji je osumnjičen da je automobilom namjerno pregazio svog prijatelja Stjepana Batkovića Batka. ŽDO je potvrdilo da je doneseno rješenje o provođenju istrage. Priopćenje ŽDO-a prenosimo u nastavku:

Nakon što je dežurna zamjenica županijskog državnog odvjetnika u Županijskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru, u suradnji s policijom, provela očevid i nakon što je zaprimljena kaznena prijava Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske, ovo državno odvjetništvo je 29. prosinca 2023., donijelo rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1978.) zbog osnovane sumnje da bi počinio kazneno djelo protiv života i tijela odnosno teško ubojstvo, opisano u članku 111. stavku 1. točki 4. Kaznenog zakona.

Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 45-godišnjak 27. prosinca 2023. oko 17:30 sati u Bjelovaru, nakon verbalne prepirke i potom fizičkog sukoba sa oštećenikom  (1970.), počinio navedeno kazneno djelo.
Tijekom fizičkog sukoba oštećenik ga je više puta udario drvenom palicom po glavi i tijelu, pa se okrivljenik, nakon prestanka fizičkog napada, vozilom udaljio od oštećenika, da bi potom, osnovano se sumnja, okrenuo vozilo i, u namjeri da iz osvete zbog napada na sebe usmrti oštećenika, usmjerio vozilo i krenuo prema nogostupu kojim se kretao oštećenik. Osnovano se sumnja da je okrivljenik prednjim dijelom vozila udario u oštećenika uslijed čega je oštećenik zadobio teške tjelesne ozljede od kojih je preminuo na mjestu događaja.

Županijsko državno odvjetništvo u Bjelovaru je, nakon provedene dokazne radnje ispitivanja okrivljenika, podnijelo sucu istrage Županijskog suda u Bjelovaru prijedlog da se protiv okrivljenika odredi istražni zatvor na temelju članka 123. stavka 1. točkama 2., 3. i 4. Zakona o kaznenom postupku, odnosno zbog opasnosti da će okrivljenik boravkom na slobodi ometati kazneni postupak utjecajem na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, kao i zbog okolnosti počinjenja kaznenog djela koje se ukazuju posebno teškima.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!