[FOTO] Ruglo u Hebrangovoj postalo je opasno, pod hitno treba nešto poduzeti!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

I dok Grad Bjelovar europskim novcem uređuje vlastite oronule objekte po gradu, onih u privatnom vlasništvu koje nagrđuju ulice i prijete sigurnosti građana ne manjka i o njima ne brine nitko. Taj gradski problem najbolje ilustrira stara kuća na uglu Ulice Andrije Hebranga i istoimenog Prilaza koja posljednjih godina zjapi prazna i zarasla u korov te propada pred očima susjeda. Slušateljica iz sjevernog dijela grada ovih je dana u eteru Alfa radija gradonačelnika Darija Hrebaka pitala može li poduzeti nešto da se taj problem riješi.
-Zgrada je u groznom stanju, zidovi su napukli i pitanje je dana kad će se početi urušavati. Preko puta je srednjoškolski centar, malo dalje i osnovna škola. Stotine djece svakodnevno prolazi pored te ruševine. Oni stariji po noći ulaze unutra jer su vrata provaljena i vjerojatno tamo piju i puše. K tome, dvorište je zapušteno i obraslo, već smo ondje viđali lisice. Pravo ruglo na ulazu u središte grada – kazala je Bjelovarčanka, podsjećajući i kako je prije nekoliko mjeseci u objektu buknuo požar.
Na žalost, gradonačelnik za nju, kao ni za druge građane u tom dijelu grada nema dobre vijesti.
-Upoznati smo s problemom, no Grad Bjelovar nema zakonske ovlasti intervenirati na privatnim parcelama. A to je privatan posjed. Da na vlastitu ruku uđemo na imanje i krenemo intervenirati, riskiramo tužbu. Riječ je o velikom problemu s kojim se ne susrećemo samo mi već i drugi gradovi, no zbog postojećih zakona smo nemoćni – kaže bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak.
Dodaje kako se u Gradu svakodnevno sreću s neodgovornim vlasnicima koji jednostavno ne mare za objekte i površine koji im pripadaju.
-Sve je to i dobro dok se nešto ne dogodi i dok netko ne strada. E, onda vlasnike čekaju velike kazne i plaćanje odšteta do kojih ne bi došlo da se na vrijem vodila briga o imovini – kaže Hrebak.
Kako doznajemo, objekt u Hrebrangovoj zbog kojeg su reagirali građani trenutno i nema formalnog vlasnika jer se upravo oko toga već godinama vodi sudski spor. Sve to vrijeme za imanje se nitko ne brine pa i nije neko čudo da su objekti u ruševnom stanju, a dvorište nalik na džunglu.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!