Hrebak i Adlešič u Sarajevu kod nadbiskupa Vukšića: ‘Hvala Gradu Bjelovaru na dugogodišnjoj pomoći Caritasu Vrhbosanske nadbiskupije’

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Gradonačelnik Grada Bjelovara Dario Hrebak posjetio je Sarajevo na poziv Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije, a gdje je sudjelovao na prijemu kod nadbiskupa Tome Vukšića.

Tom prilikom, nadbiskup Vukšić uručio je gradonačelniku Hrebaku Povelju Gradu Bjelovaru za dugogodišnju pomoć i suradnju s Caritasom Vrhbosanske nadbiskupije.

Tu suradnju, koja traje i danas, davne 2005. godine, pokrenula je bivša bjelovarska gradonačelnica Đurđa Adlešić, koja je također sudjelovala na prijemu. Njezin rad nastavio je i nekadašnji gradonačelnik Antun Korušec, a potom i aktualni gradonačelnik Dario Hrebak, koji su pomagali Caritas Vrhbosanske nadbiskupije u mnogim projektima poput gradnje dječjeg vrtića, pučke kuhinje i obiteljskog centra u Sarajevu.

Dobrobit djece ne poznaje granice

Suradnja se pokazala izvrsnom i u projektu „Dobrobit djece ne poznaje granice“, u sklopu Programa prekogranične suradnje Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine u 2023. godini u čemu je sudjelovao Dječji vrtić Bjelovar te podružnica Caritasovog dječjeg vrtića Sveta obitelj u Kiseljaku.

Među projektima, zasigurno jedan od najvažnijih je izgradnja Caritasovog Pastoralno-socijalnog centra „Sv. Josip“ u Općini Kiseljak, u sklopu kojega se nalazi i Dom ze starije „Dr. Ivan Evađelist Šarić“, a koji je otvoren prošle godine. Centar je posjetila i bjelovarska delegacija gdje su se susreli s kardinalom Vinkom Puljićem, nadbiskupom vrhbosanskim u miru.

Gradonačelnik Dario Hrebak tom je prilikom Centru darovao sliku Bjelovara, koja će krasiti zid dvorane koja i nosi ime Grada Bjelovara.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!