Bravo! Bjelovarskom TUPŠ-u odobrena dva važna europska projekta

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U Turističko-ugostiteljskoj i prehrambenoj školi Bjelovar uvijek se nešto događa. Naime,  ove školske godine odobrena su im čak dva projekta od strane nadležnih ministarstava.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja odobrilo je projekt “Od vrta do kuhinje” temeljem Javnog poziva za financiranje projekata u sklopu izvannastavnih aktivnosti osnovnih i srednjih škola te učeničkih domova u školskoj godini 2023./2024.

Cilj projekta je povećati održivost kuharskih praktikuma kroz educiranje i kupnju staklenika u kojem će uzgajati vlastite začine i povrće koje će učenici kuhati na praktičnoj nastavi.

Drugi projekt odobren im je od strane Ministarstva turizma i sporta temeljem Javnog poziva za promociju i jačanje kompetencija strukovnih i umjetničkih zanimanja za turizam u 2023. godini. Projekt se zove “Priča o gradu” i uključuje suradnju s Muzejom grada Bjelovara, Cehom ugostitelja i turističkih djelatnika, Turističkom zajednicom Bilogora-Bjelovar i IV. osnovnom školom, a u partnerstvu je sa Srednjom školom Augusta Šenoe iz Garešnice.

Za provedbu ova dva projekta dobili su preko 12 000 eura.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!