MVA Špansko iz Zagreba gostovat će u Crkvi sv. Antuna Padovanskog u Bjelovaru. Evo detalja

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Na poziv fra Davida Sedlara, župnika župe Sv. Antuna Padovanskog i gvardijana franjevačkog samostana, u nedjelju, 7. travnja 2024. godine Muški vokalni ansambl Špansko iz Zagreba gostovat će u Crkvi sv. Antuna Padovanskog u Bjelovaru.

Ovaj zagrebački muški zbor od 25 pjevača će pod ravnanjem dirigenta Damira Šumečkog i uz orguljsku pratnju Elizabete Turček najprije predvoditi liturgijsko pjevanje na svetoj misi u 10.30 sati, a po završetku svete mise će održati i koncert, na kojem će izvoditi skladbe iz
svojeg repertoara. Bit će to presjek sakralne i svjetovne skladbe hrvatske glazbene baštine te obrade narodnih napjeva iz raznih dijelova Lijepe naše.

Inače, Muški vokalni ansambl Špansko iz Zagreba je osnovan 2007. godine u zagrebačkom naselju Špansko, po kojem nosi i ime. Tijekom svojeg 17-godišnjeg postojanja održao je veliki broj samostalnih ili skupnih nastupa, a sudjelovao je i na brojnim manifestacijama,
festivalima i natjecanjima. Uz navedene nastupe diljem Hrvatske, nekoliko puta nastupio je i u inozemstvu: 2014. u Bizeljskom (Slovenija), 2015. u Budimpešti (Mađarska), 2018. u Grazu (Austrija), a 2019. godine u Szegedu (Mađarska), Livnu i Međugorju (Bosna i Hercegovina) te Rimu (Italija).

Ovu glazbenu sezonu Muški vokalni ansambl Špansko je obilježio iskorakom u organizacijske vode, budući da je, uz suorganizatorstvo KUD-a Toplice iz Varaždinskih Toplica, idejni začetnik i organizator projekta KUT – Kultura u toplicama, projekta koji od kraja veljače do početka lipnja ove godine u prostoru Kongresne dvorane hotela Minerva povremeno donosi koncertne izvedbe i pjesničku večer korisnicima Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice, ali i svim građanima Varaždinskih Toplica, a i šire.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!