Hodaj za one koji ne mogu: U Bjelovaru se organizira humanitarna akcija, pridružite se!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

„Svaki korak se broji naziv je hvalevrijedne akcije udruge MS Tim Hrvatska koja se ove godine po jubilarni deseti put održava u Zagrebu povodom obilježavanja Svjetskog dana multiple skleroze.

S ciljem ujedinjenja u misiji poboljšanja kvalitete života ljudi koji žive s ovom neizlječivom dijagnozom, ove godine akciji se pridružuje još 11 gradova, a jedan od njih je i Bjelovar. Pod motom “Hodaj za one koji ne mogu” bjelovarskim ulicama će se hodati 27. svibnja s početkom u 17,30 sati na bjelovarskom Boriku nakon čega slijedi šetnja gradskim ulicama i povratak na Borik.

– U znak podrške i potpore u Bjelovaru se organizira humanitarno hodanje za one koji hodati ne mogu. Ove godine sam odlučila uključiti i naš grad kako bismo skupili što više koraka te na taj način podržali ovu humanitarnu akciju. Akciji se mogu pridružiti svi oni koji to žele i time pružiti podršku svima onima koji hodati ne mogu – kaže Antonija Cingel Adamec koja MS Walk organizira u Bjelovaru.

Kako ističu iz MS Tima, želja oboljelih je lakša zapošljivost osoba s invaliditetom te osnivanje MS centra u kojemu bi na jednom mjestu oboljeli imali sve potrebne terapije i tretmane, ali nužnu rehabilitaciju. Ovakvim akcijama oboljeli se i osnažuju i potiču na kretanje, vježbanje druženje, ali i međusobnu razmjenu iskustava.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!