PRVI KONCERT KLAPSKE OBRADE Lađarice spojile kopno i more

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

SISAK – Sutra će se u Sisku održati, za kontinentalan dio zemlje, pomalo neuobičajen koncert. Riječ je o klapskom izričaju, koji u posljednjih 10-ak godina pomiče granice. Naime, trend se ubrzano mijenja, a klapska pjesma sve je popularnija i traženija i izvan Jadranske obale i zaleđa. Potvrđuje to Lađarska večer klapskih obrada koja će se održati u Sisku. Sve detalje otkriva predsjednica vokalnog sastava Lađarice, Iva Šegović.

FOTO: FACEBOOK LAĐARICE SISAK

– U subotu, 25. siječnja, u Domu INA rafinerije u Sisku imamo Lađarsku večer klapskih obrada u organizaciji ženske vokalne skupine Lađarice iz Siska. Muške i ženske klape s mora i kopna okupit će se zbog zajedničke ljubavi prema glazbi i klapskom pjevanju. Uz Sisačke snage, klape Kolapjani i Kolapjanke i nas kao organizatorica, dolaze nam klapa Dišpet iz Zagreba, Kurjože iz Podstrane, klapa Poj iz Samobora, Stentoria iz Daruvara, Stridonne iz Štrigove i Ventula iz Splita. Klapska večer obrada održava se prvi put, ali Sisak ima već dugu tradiciju klapskog pjevanja – navela je Šegović. Nove klapske manifestacije najbolji su dokaz kako je klapski izričaj uistinu sve popularniji i u kontinentalnom dijelu zemlje.

FOTO: FACEBOOK LAĐARICE SISAK

– Imamo odlične kontinentalne klape, a s jugom mjerimo podjednake snage. Ne možemo reći da prednjačimo, ali nas svakako ima. Moram se pohvaliti da je nadolazeći koncert rasprodan u četiri dana, a imamo i liste čekanja u slučaju da netko odustane. Nakon blagdana i adventa pokazalo se da je Sisačka publika željna zanimljivih događanja – rekla je Šegović. Lađarica u sastavu ima devet, a od svog osnutka, 2013. godine, nižu i zavidne rezultate.
– Mogu istaknuti prošlu godinu koja je bila zaista uspješna. Na natjecanju klapa u Zagrebu osvojili smo zlatnu plaketu, plasirali smo se na Omiški festival, na natjecanju Omišljanska rozeta osvojile smo srebro, a na županijskoj smotri u Sisku također smo bile prve kao i na državnoj smotri gdje smo osvojile zlato – rekla je Šegović.

Subotnji koncert je obiteljsko – prijateljski projekt u kojem će, nema sumnje, svi uistinu uživati.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!