Počinje manifestacija Dani okusa hrvatske tradicije, evo gdje u BBŽ možete fino jesti

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Pred nama je ovogodišnja manifestacija Dani okusa hrvatske tradicije – Okusi bjelovarsko-bilogorskog kraja. Riječ je o zajedničkoj manifestaciji nositelja standarda i sustava Turističkih zajednica županija koja se organizira na nacionalnoj razini od 17. studenog do 3. prosinca. Sudjeluju 104 ugostiteljska objekta iz 14 županija.

S područja Bjelovarsko-bilogorske županije u ovom projektu sudjeluje 12 ugostiteljskih objekata, a jedan od njih je i izletište Vrata Bilogore iz Maglenče gdje su Okusi bjelovarsko-bilogorskog kraja danas i predstavljeni. Kako je pojasnio Milko Mihoci, vlasnik OPG-a Mihoci, odnosno izletišta Vrata Bilogore, u tradicionalnim okusima Bilogore gosti na njihovom izletištu uživaju već više od tri desetljeća, a posebno se veseli ovoj manifestaciji na kojoj sudjeluju od njezina početka.

– Gostima ćemo i ovoga puta pripremiti naša tradicionalna jela od domaćih namirnica. Namirnice nabavljamo s lokalnih OPG, a takve domaće proizvode i hranu poslužujemo svojim gostima. Kako vrijeme prolazi, sve je teže doći do domaćih proizvoda, ali još uvijek se uspijevamo snaći. Iako smo svojevremeno imali primjer gosta koji je kod nas u Maglenči pokušao naručiti škampe, gosti cijene lokalne proizvode pripremljene na tradicionalni način, a to je ono što im mi nudimo – kazao je Mihoci.

Upravo je promocija gastronomske ponude tradicijskih jela cilj ove manifestacije, a kako će točno funkcionirati pojasnio je Marcel Medak, direktor Turističke zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije.

-Svaki objekt sudjeluje s dva menija u sklopu kojih se poslužuju tri slijeda jela te jedno piće. Ove godine sami objekti kreiraju cijene, a njihov raspon se kreće od 13 do 30 eura. Lokalno jelo pripremljeno od lokalnih namirnica proizvedenih na ovom području je ono što turisti žele probati. Ne žele ono što mogu kupiti bilo gdje – kazao je Medak. Dodajmo tome kako će na ovogodišnjoj manifestaciji, uz već spomenuto Seljačko domaćinsko Mihoci, sudjelovati Gostionica i kavana Ana iz Čazme, restorani Roko i Bjelovar iz Bjelovara, hotel Garić i bistro Kod bake iz Garešnice, izletište Na malenom brijegu iz Ribnjačke, kavana Queen te restorani Taverna i Terasa iz Daruvara, restoran Vila Garić iz Bereka i restoran Vinarija Coner iz Jabučete.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!