Može se zatražiti do milijun kuna

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Prva mjera Bjelovarsko-Bilogorske županije kreće s provedbom, a riječ je o beskamatnom kreditu za proljetnu sjetvu za županijske poljoprivrednike. Ove godine Županije je potpisala ugovore s najviše banaka do sada, njih šest. Putem kreditnih uvjeta, poljoprivrednicima s područja županije omogućava se povoljnija proljetna sjetva te lakši odlazak u proljetnu sjetvu kukuruza, zobi, soje i šećerne repe, a unazad tri godine kredit se može zatražiti i za presadnice povrća odnosno povrtlarske kulture.
– Bjelovarsko-bilogorska županija ponosi se time što je poljoprivredna županija. Međutim, u ovim trenucima, osobito u vrijeme korone, našim OPG-ovcima i svima koji se bave poljoprivredom u našoj županiji i Hrvatskoj je potrebna pomoć. Prošle godine, a tako će biti i ove, Županija je raspisala 22 mjere za poljoprivrednike. Ono što je možda ključno je da ni jedan zahtjev poljoprivrednika koji je dan Županiji nije odbijen ukoliko je udovoljavao uvjetima natječaja, a tako će biti i ove godine. Nažalost, pandemija koronavirusa i dalje traje, a to znači da će Županija na sebe preuzeti sav trošak kamate za kreditiranje proljetne sjetve. Prošle godine smo radi toga imali najbolju kreditnu liniju u smislu zahtjeva te visine zahtjeva – rekao je župan Damir Bajs.
U BBŽ su potpisani novi ugovori
Potpisani su ugovori s Privrednom bankom, Erste & Steiermärkische bankom, Zagrebačkom bankom, Podravskom bankom, Hrvatskom poštanskom bankom te OTP bankom.
– Privredna banka Zagreb je sedmu godinu u ovom projektu s BBŽ. Naša iskustva su u zadnjih sedam godina i više nego dobra, kako u dijelu kvalitete kreditnih zahtjeva koje smo zaprimali od strane klijenata tako i od samih efekata koje ta kreditna linija i krediti daju našim klijentima. Drugu godinu za redom Županija subvencionira sto posto kamate našim poljoprivrednicima što im izrazito olakšava otplatu troškova kredita i mislim da smo pogodili, zajedno sa Županijom, i u dijelu strukturiranja same kreditne linije i rokom otplate, rokova povrata, načina korištenja – rekao je Mario Lončar, direktor Centra za poslove s poduzećima Privredne banke Zagreb.
Javni poziv za korištenje kreditne linije otvoren je do 7. svibnja, najniži iznos kredita koji se može zatražiti je 5000 kuna dok je najviši iznos koji se može zatražiti milijun kuna.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!