Rekordan rast godišnje dobiti

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Lenovo Group u četvrtom je kvartalu, ali i cijeloj fiskalnoj godini, dosegla rekordne rezultate ostvarene rastom u svim dijelovima poslovanja.

Lenovo svoje poslovanje vodi diverzifikacijskom i transformacijskom politikom u skladu s korporativnom strategijom 3S (Smart IoT, Smart Infrastructure, Smart Solutions). Ovakav način poslovanja reflektira otpornost i sposobnost same grupe da doživi dosljedan i održiv rast.

U četvrtom kvartalu prihodi Lenovo grupe iznosili su 15,6 milijardi dolara, odnosno gledajući na godišnjoj razini, to je rast od 48 posto. Najveća je to stopa rasta dobiti u posljednje dvije godine. Dobit prije oporezivanja iznosi 380 milijuna dolara, dok neto grupe ima doseže vrijednost od 260 milijuna dolara. Ove brojke su visoke same po sebi, ali izraženo u postocima, to je rast od 392 posto, odnosno 512 posto.

Izvršni odbor Lenovo grupe objavio je završnu dividendu za proteklu fiskalnu godinu u iznosu od 3,09 dolara po dionici.

– U prošlom smo kvartalu ostvarili najbrže rastući kvartal u zadnjih deset godina, a fiskalnu godinu zaključili smo novom prekretnicom prelazeći 60 milijardi američkih dolara prihoda i ostvarivši značajan rast dobiti. Sve smo to postigli koristeći naše temeljne kompetencije: jasne strategije, inovativne proizvode, operativnu izvrsnost i globalno-lokalni model poslovanja. Gledajući prema naprijed, iskoristit ćemo velike prilike za rast koje su stvorili trendovi na tržištu vezani uz nadogradnju korištenja informacija, nadogradnju infrastrukture i nadogradnju primjene kako bismo potaknuli dugoročno održivi rast te osigurali da možemo graditi još pametniju budućnost u godinama koje su pred nama – rekao je Yuanqing Yang, predsjednik i izvršni direktor tvrtke Lenovo.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!