Vrijednost cjelokupnog projekta iznosi preko 40 milijuna kuna

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Podravkinoj tvornici Kalnik odobrena su bespovratna sredstva za ulaganje u modernizaciju proizvodnje u iznosu od 19,37 milijuna kuna. Sam projekt nosi naziv „Ulaganje u modernizaciju pogona za preradu voća i povrća, nove tehnologije i nove proizvode tvornice Kalnik“.

Ovaj je projekt, ukupne vrijednosti 40,65 milijuna kuna, Podravka prijavila na natječaj koji sufinancira EU iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj i Republika Hrvatska iz Programa ruralnog razvoja.

Ova je investicija vezana za nabavu nove opreme, liniju za prihvat, preradu i aseptičko punjenje voća, nabavu dodatnih vakuumskih kotlova s pripremom kako bi se osigurali dodatni kapaciteti proizvodnje, zamjenu postojeće opreme, ali i građevinske radove rekonstrukcije i sanacije skladišnih prostora. Taj će sada skladišni prostor tako postati novi proizvodni prostor. Sve će ove inovacije omogućiti Podravki proizvodnju novog asortimana proizvoda.

Podravkina ponuda proizvoda tako postaje bogatija za džemove, marmelade, ekstra džemove, pekmez od šljiva, nove vrste ajvara, povrtne namaze, voćna punila, te proizvode pakirane u squeeze ambalažu.

Iz Podravke navode kako im je mogućnost sufinanciranja razvojnih projekata iz EU fondova znači jako puno znatno doprinosi kapitalnim ulaganjima, ali i daje doprinos kod očuvanja okoliša.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!