Postiže se rasterećenje turističkog sustava

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Tri pravilnika koji za cilj imaju rasterećenje turističkog sustava doneseni su od strane Ministarstva turizma i sporta.

Način na koji će pravilnici pozitivno utjecati na sam sustav odvijati će se u segmentu ublažavanja negativnih posljedica koje na turistički sustav ima pandemija COVID-19. Pravilnici su na snagu stupili s današnjim danom, a objavljeni su Narodnim novinama.

Pravilnici:

– Pravilnik o oslobađanju od plaćanja turističke pristojbe u 2021. godini

– Pravilnik o oslobađanju od plaćanja turističke pristojbe za osobe koje koriste uslugu noćenja na plovnom objektu nautičkog turizma

– Pravilnik o dopuni Pravilnika o godišnjem paušalnom iznosu članarine za osobe koje pružaju ugostiteljske usluge u domaćinstvu i na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu i obrascima turističkih zajednica za plaćanje članarine turističkoj zajednici.

– Naš je cilj održati turistički sustav stabilnim, spremnim za nastavak ove godine, ali i što otpornijim za budućnost. Kroz ove izmjene ukupno smo rasteretili sustav s više od 118 milijuna kuna, što će sasvim sigurno doprinijeti lakšem poslovanju hotela, kampova, privatnih iznajmljivača, OPG-ova, kao i nautičkog sektora – izjavila je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!