Sve više stranih registracija na domaćim prometnicama

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

S proteklim vikendom ušli smo u špicu sezone koja će trajati naredna četiri tjedna. Prema eVisitoru, u subotu je u zemlji bilo 710 tisuća turista, što je 100 tisuća više nego lani, ali i oko 300 tisuća manje nego 2019. prije pandemije koronavirusa.

Gosti su u Hrvatsku stizali i jučer, pa se očekuje kako će se broj turista nakon novog ažuriranja povećati na oko 800 tisuća. Rekordni dan do vikenda bio je protekli četvrtak, kada je u zemlji bilo 727 tisuća turista.

Bez obzira na špicu sezone i očekivano veće brojke turista na našoj obali, zbog situacije u svijetu neizvjesnost traje do trenutka dok turisti ne stignu i ne preuzmu ključ od sobe. Trenutno je problem ubrzano širenje virusa u Španjolskoj i Grčkoj, takav bi trend mogao odvratiti one koji su možda planirali doći na ljetovanje u Lijepu našu. Ono što dodatno otežava situaciju domaćeg turizma je potez Europskog centra za kontrolu i prevenciju bolesti. Iz centra su prošli četvrtak hrvatsku obalu iz sigurne zelene zone preselili u upozoravajuće narančastu.

Trenutno najviše turista ima u Istri, njih čak 200 tisuća, slijedi Kvarner sa 140 tisuća, pa Splitsko-dalmatinska i Zadarska županija sa 125, odnosno 120 tisuća turista.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!