Ryanair zaključio početak godine s velikim gubitkom

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Ryanair, najveći europski niskobudžetni zrakoplovni prijevoznik prvo je tromjesečje tekuće godine zaključio s gubitkom od 273 milijuna eura. Glavni uzročnik ovakve situacije je koronavirus i njegov nastavak pustošenja poslovanja ove kompanije.

U prva tri mjeseca ove godine Ryanair je prevezao 8.1 milijun putnika, u odnosu na 500 tisuća u istom razdoblju lani. Bez obzira na znatno veći broj putnika, prošlogodišnji su rezultati bili bolji, tvrtka je ta tri mjeseca zaključila sa 185 milijuna eura gubitka.

– Na temelju trenutnih rezervacija očekujemo porast prometa s više od pet milijuna u lipnju na gotovo devet milijuna u srpnju te preko deset u kolovozu, sve dok u Europi ne bude daljnjih prepreka vezanih za covid-19. – priopćili su iz irske kompanije.

U Ryanairu očekuju kako će do kraja ožujka 2022. prevesti između 90 i 100 milijuna putnika, tom su izjavom povećali ranije prognoziranih 80 do 100 milijuna. – Ohrabreni smo zaključenim rezervacijama tijekom proteklih nekoliko tjedana, posebno otkad je uvedena europska digitalna covid-putovnica. Na toj osnovi sada poboljšavamo naše prometne smjernice – rekao je glavni financijski direktor irske kompanije, Neil Sorahan.

Podsjetimo kako je Ryanair početkom srpnja ponovo otvorio bazu u Zadru, a ovih dana i u Zagrebu, u kojem kompanije vidi veliki potencijal za razvoj poslovanja.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!