Punom parom se radi na obnovi komunalne infrastrukture

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ČAZMA – Ove relativno tople zime u Komunalijama u Čazmi radi se “punom parom”. Iz tvrtke ističu kako su u siječnju dovršili ulicu Kralja Zvonimira, a ovih dana i ulicu Grge Jankeza.

Zamijenili smo 260 m vodovodne cijevi promjera 110 mm, 2 hidranta, potrebne ventile i 24 priključka. Plinsku mrežu smo također zamijenili u dužini 260 m sa 25 priključaka. U odnosu na Zvonimirovu ulicu zamijenjen je i problematični dio kanalizacije u dužini 30 m sa jednim priključkom. Ukupno investicija ove rekonstrukcije ulice iznosi 550 tisuća kuna od čega Hrvatske Vode sufinanciraju sa 150 tisuća kuna, a ostali dio investicije pokrivaju Komunalije d.o.o. Čazma – kaže direktor čazmanskih Komunalija Ivan Beljan.

Zbog odličnih odnosa sa Hrvatskim vodama, te mlade kvalitetne operative Komunalija, plan rekonstrukcije ulica ide po sljedećem planu:

-Siječanj – Kralja Zvonimira – završen

-Veljača – Grge Jankeza – završen

-Ožujak – Bana Jelačića – započet

-Travanj- Voćarska ulica – u planu

-Svibanj – Odvojci u Voćarskoj ulici – u planu

-Ukupna investicija ove rekonstrukcije iznosit će preko 2 milijuna kuna. Sa Hrvatskim Vodama potpisali smo, elektronski, prošli tjedan ugovor za Voćarsku ulicu i za završetak ulica K. Zvonimira, G. Jankeza i B. Jelačića – kaže Beljan, dodajući kako su spomenute rekonstrukcije preduvjet nastavku malih gubitaka u mrežama, lakšem radu distributeru te mogućnosti daljnjeg komunalnog uređenja navedenih ulica.

-Nebitno o lošim odlukama Vlade što se tiče okrupljavanja vodopskrbnih poduzeća, mi ćemo maksimalno profesionalno odraditi dogovorene planove rekonstrukcije i imati preko 95 % nove vodoopskrbne i plinske mreže na području naše Čazme. Osim navedenih gradilišta započeli smo pred godinu dana rekonstrukciju 500 priključaka vode u Ivanić Gradu i Kloštru plan je završiti ovaj posao sa dvije montažerske ekipe do srpnja ove godine. Što se tiče novih priključaka plina i vode na našoj distribuciji priključak se ne čeka duže od dva tjedna, kod hitnih slučaja nestanka vode u bunaru izlazimo na priključenje u roku dva dana – zaključuje Beljan.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!