Od velike zarade Podravke profitirali i radnici

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Koprivnička Podravka 2021. godinu završila je s rekordnom dobiti koja je nakon oporezivanja iznosila čak 309 milijuna kuna, četvrtinu više u odnosu na također odličnu 2020. godinu. Prihodi od prodaje iznosili su 4,63 milijarde kuna, odnosno 2,8 posto više u odnosu na 2020. godinu. Ujedno je smanjena i zaduženost tvrtke u odnosu na dobit i to za 44 posto, pa Podravka ima dosta prostora za nove investicije.

Racionalizacija poslovanja

„Podravka je u 2021. godini, koju su uz nastavak pandemije obilježili i zastoji u lancu opskrbe te snažan rast ulaznih troškova, ostvarila prihode od prodaje u iznosu od 4.631,5 milijuna kuna te neto dobit od 309,2 milijuna, što su najbolji rezultati u povijesti kompanije. U odnosu na godinu prije, prihodi od prodaje rasli su 2,8%, a dobit 24,2%. Uz nastavak organskog rasta, rast dobiti omogućila je i daljnja racionalizacija poslovanja, uz snažnu kontrolu operativnih troškova”, priopćili su iz te tvrtke.

Istinska multinacionalna kompanija

„Prošla je godina, usprkos nastavku pandemije i snažnom rastu ulaznih troškova, bila izvrsna, ne samo zbog odličnih rezultata već i drugih važnih poslovnih iskoraka. Posebno smo zadovoljni što smo ovakve rezultate ostvarili bez efekta povećanja cijena naših proizvoda jer smo rast cijena sirovina apsorbirali kroz unutarnje rezerve. Zahvaljujem svim radnicima Podravke na radu, znanju i energiji koje su ugradili u ove rezultate. Zajedno sa svim investicijskim i razvojnim aktivnostima koje smo pokrenuli, upravo naši rezultati potvrđuju ispravnost i utemeljenost naših ambicija za daljnji rast i razvoj Podravke te njezine transformacije u istinsku hrvatsku multinacionalnu kompaniju“, rekla je predsjednica Uprave Podravke dr. sc. Martina Dalić.

Trajno povećanje plaća

Podravka je prošle godine u trajno povećanje primanja radnika, posebice onih s najnižim plaćama, uložila 21 milijun kuna, a radnicima su isplaćene i dodatne jednokratne nagrade za uspješno poslovanje te je donesena odluka o investicijskom ulaganju u klimatizaciju i ventilaciju proizvodnih pogona u Koprivnici i Varaždinu, što pridonosi poboljšanju radnih uvjeta.

Foto: Martina Dalić, predsjednica Uprave Podravke


PODIJELI S PRIJATELJIMA!