Odličnom suradnjom s Tehnološkim parkom, bjelovarski poduzetnici brzo i lako dolaze do željenog novca

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja objavilo je Javni poziv „Bespovratne potpore za digitalizaciju“ namijenjen mikro, malim i srednjim poduzetnicima. Bjelovarska tvrtka Image Enter d.o.o. prijavila se na poziv i odobren joj je projekt za digitalizaciju poslovanja, ukupne vrijednosti 940.839,20 kuna. Image Enteru odobreno je 68,99% bespovratnih sredstava, a to je i ukupan zatraženi postotak bespovratnih sredstava.

– Ja bih zahvalio Tehnološkom parku i Dajani Vukmanić. Mi se bavimo nespecifičnim poslom, odnosno iznajmljivanjem hardware opreme i imamo preko 4 tisuće uređaja u najmu. Nama to stvara dosta konfuzije i spori su nam ti procesi. Odobravanjem ovih sredstava mi smo dobili novu serversku infrastrukturu i dva nova software-a, novi ERP i novi software za praćenje najma i obračuna što će nam ubrzati procese najma. Bit ćemo konkurentniji na tržištu. Novac smo dobili u kratkom roku, zbog odlično odrađenog posla – kaže direktor tvrtke Image Enter, Ivan Turkalj, čija tvrtka djeluje već gotovo 20 godina i ima 24 zaposlenih.

Više o tome koja je njihova uloga u projektu poput ovoga, rekla v.d. direktorica Tehnološkog parka Dajana Vukmanić.

– Mi pripremamo projekte, kako za Grad Bjelovar, koji je jedan od osnivača Tehnološkog parka, tako za poduzetnike, poljoprivrednike i organizacije civilnog društva. Ovo je trenutno zadnji u nizu uspješnih projekta koje smo radili. Voljela bih istaknuti kako Tehnološki park uz uslugu pripreme provedbe projekata, također ima uslugu savjetovanja i edukacija poduzetnika i budućih poduzetnika. Upravljamo i Tehnološkim inkubatorom u kojem je trenutno 16 tvrtki s preko sto zaposlenih – priča.

Gradonačelnik Dario Hrebak zadovoljan je ovakvim pozitivnim pričama koje nastaju u Bjelovaru.

– Tehnološki par pomaže tvrtkama koje kreću od nule i olakšavaju im prvih nekoliko godina. Postao je poznat upravo po tome što se u njihovim Poslovnim inkubatorima stvaraju nove IT tvrtke u Gradu koje zapošljavaju mlade informatičare. Tehnološki park, osim što piše projekte za poduzetnike, piše projekte i za Grad Bjelovar, u ovom trenutku dva projekta iz MPO-a, ali i općine s kojima ostvari suradnju. Drago nam je da se možemo pohvaliti odličnim projektima Tehnološkog parka, a pišemo i neke druge projekte – zaključuje priču Hrebak.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!