VELIKI PLANOVI U obnovu ide i vlak u snijegu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

VELIKI GRĐEVAC – Godinu punu planova imaju u Velikom Grđevcu u kojem će, kažu, nastaviti tempom iz prijašnjih godina, zahvaljujući kojem i imaju proračun od nemalih dvadeset milijuna kuna. Jedan od važnijih projekata je proširenje poslovne zone Bregovci. Zbog interesa poduzetnika postala je pretijesna pa je nužno uložiti u njenu infrastrukturu, kaže Tomislav Pavlečić, koji je preuzeo dužnost načelnika.

– Za gradnju komunalne infrastrukture i prometnica u poduzetničkoj zoni Bregovci građevinska dozvola je dobivena, a vrijednost projekta nešto je manja od tri milijuna kuna – rekao je Pavlečić.

Sedam milijuna kuna bit će uloženo u gradnju ceste u zoni, za što je zatražena građevinska dozvola. U planu je i uređenje ceste u Pavlovcu, mosta u Donjoj Kovačici, a u obnovu ide prepoznatljivost Velikog Grđevca – vagoni i lokomotiva koje, zahvaljujući Lovrakovom romanu “Vlak u snijegu”, svi znaju.

– Lokomotiva je zapravo ključna stvar u turističkom dijelu Općine. Projekt za njezino uređenje je napravljen, a investicija iznosi pola milijuna kuna. Sada ju samo treba uljepšati kako bi oku bila što ugodnija – rekao je Pavlečić.

Od planiranih projekata izdvojiti treba i pročistač otpadnih voda i gradnju kanalizacijske mreže u Velikom Grđevcu u što će se uložiti oko 14 i pol milijuna kuna. (D. Mlinac)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!