PRIORITETNI PROJEKTI Uskoro kreće izgradnja nogostupa kroz naselje

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

DEŽANOVAC – U Dežanovcu se ovih dana planiraju prvi veći ovogodišnji projekti. Jedan od prioriteta, iz Općine nam poručuju, svakako je izgradnja pješačke staze uz glavnu prometnicu. Budući da je Dežanovac naselje dugačko gotovo 8 kilometara, taj projekt nužno je podijeliti u nekoliko faza. Detalje otkriva općinski načelnik Josip Stjepanović.

–  Prva faza pješačke staze duljine je 1 kilometar i 100 metara. Izabran je izvođač radova, a iznos projekta je 498 tisuća kuna – rekao je Stjepanović.

Radovi bi trebali započeti tijekom veljače, a završetak izgradnje te prve faze predviđen je za svibanj. Kompletan iznos pokrit će se iz općinskog proračuna. Projekt druge faze nogostupa iz Općine namjeravaju kandidirati prema Ministarstvu regionalnog razvoja, a nadaju se omjeru plaćanja 50-50 posto.

– Prva faza je od početka Dežanovca do skretanja kod Dežanovačkog groblja. Druga faza nalazi se kilometar i pol dalje. Nadam se da će ove godine biti napravljene sve tri faze i naravno, da će za to biti dosta sredstava – rekao je Stjepanović. Ovaj projekt prvenstveno je važan zbog sigurnosti žitelja, stoga iz Općine požuruju njegovu realizaciju.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!