ULAGANJA Nastavlja se obnova mjesnih domova

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

SIRAČ – Značajna sredstva Općina Sirač posljednjih godina ulaže u opremanje mjesnih domova. Tako je prošle godine, zahvaljujući sredstvima iz europskih fondova, obnovljeno nekoliko takvih objekata, a u planu su i nova ulaganja. Među njima je mjesni dom u Šibovcu, otkriva načelnik Općine Sirač Branimir Miler.

– Moram naglasiti da je dom kompletan, od infrastrukture, kuhinje do stolova i stolica. Tako da evo, i to smo odradili – kaže Miler.

Riječ je o investiciji vrijednoj 3 milijuna kuna koja će se financirati iz Europskog ruralnog fonda. U obnovu ove godine kreće i dom u Kipu koji se Općina nada realizirati vlastitim sredstvima te dijelom sredstvima iz Ministarstva regionalnog razvoja. Osim u domove, u spomenuta dva naselja ulagalo se i na druge načine – prvenstveno u komunalnu infrastrukturu – i to s razlogom, tvrdi načelnik.

– U Kipu i Šibovcu ima dosta djece, tamo imamo i područne škole. Mogu samo reći svaka čast i ljudima i dječici koja tamo žive. Moramo se za njih boriti, kako bi imali osnovne uvjete za život.

Osim domova u Šibovcu i Kipu, u planu je i obnova takvog projekta u naselju Pakrani, gdje će se obnavljati i prometnica.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!