GRAD SPORTA Ulaganje u terene i sportaše im je jedan od prioriteta

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

VIROVITICA – Svaki deseti stanovnik Virovitice se bavi sportom i to ne računajući rekreativce. S njima bi ta brojka bila daleko veća. Virovitica se stoga s pravom može zvati gradom sporta posebice jer se može pohvaliti zavidnim brojem sportskih terena zbog kojih se toliko Virovitičana i Virovitičanki i bavi aktivno sportom.
– Kada govorimo o Virovitici kao gradu sporta i ako uzmemo u obzir broj stanovnika, Virovitica se svrstala među rekordere po broju natkrivenog prostora za sport i rekreaciju. U samom gradu imamo tri trodjelne i dvije dvodjelne školsko sportske rekreacijske dvorane te multifunkcionalnu halu Viroexpo koja se koristi za sportske aktivnosti – kaže virovitički gradonačelnik Ivica Kirin.

To je tek dio prostora na kojem se svi koje žele u Virovitici mogu baviti sportom.
– Imamo 29 vanjskih sportskih terena koja uključuju nogometna, rukometna, košarkaška, teniska igrališta, boćališta, karting staze, atletsku stazu te skijalište. I zato Virovitica postaje preteča sporta ovog dijela Hrvatske – kaže Kirin.
Ponosno ističe gradonačelnik i najavljuje kako će sport i ubuduće biti visoko na ljestvici prioriteta.
– Imamo sportaše, imamo sportske objekte i cilj nam je modernizirati sva sportska igrališta, naročito u školama. Želimo u škole staviti odgovarajuće sportske podloge kako bismo djeci omogućili da što više vremena provode na svježem zraku. Tek kada su vremenski uvjeti loši, neka se presele u dvorane. Najvažnija je stvar da ćemo konstantno ulagati u djecu i mlade te u sport jer to je najisplativije ulaganje u samu budućnost našeg grada. Zato i dalje potičem sve građane koji se aktivno kroz klubove ili samorekreativno bave sportom, da nastave tu dobru naviku jer je ona briga za zdravlje, a i najbolji je primjer vlastitoj djeci i drugima – rekao je Kirin.
FOTO TZ Grada Virovitice
Samo prošle godine je za sport iz virovitičkog proračuna izdvojeno oko dva milijuna i sto tisuća kuna. Uz to, postojeće sportske objekte će obogatiti nova trodijelna sportska dvorana, koju će od proljeća koristiti Osnovna škola Vladimir Nazor, Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju i Učenički dom Virovitica. Projekt je to od 32 milijuna kuna u kojem Grad sudjeluje s devet milijuna proračunskih kuna. Pri tome je posebno bitno što će imati takozvane spuštene koševe čime se omogućava daljnji razvoj košarke, sporta u kojem sada u Virovitici sudjeluje više od 150 sportašica i sportaša.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!