DAN DRŽAVNOSTI Položeni vijenci kod Spomenika hrvatskoj slobodi

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

KOPRIVNICA – Povodom obilježavanja Dana državnosti Republike Hrvatske, kod Spomenika hrvatskoj slobodi za branitelje iz Domovinskog rata na koprivničkom Florijanskom trgu svečano su položeni vijenci u spomen svim hrvatskim braniteljima i civilima stradalim u Domovinskom ratu. Izaslanstvo Koprivničko-križevačke županije predvodio je  župan Darko Koren koji je položio vijenac u pratnji zamjenika Darka Sobote i Ratimira Ljubića te predsjednika Županijske skupštine Željka Pintara.

Vijence su uz svečani postroj MUP-a Policijske uprave Koprivničko-križevačke položila i izaslanstva Područne jedinice Ministarstva hrvatskih branitelja te predstavnice udruga roditelja, udovica i djece hrvatskih branitelja, MORH-a i MUP-a koju je predvodio načelnik PU Koprivničko-križevačke Vjekoslav Štimac, Grada Koprivnice na čelu s gradonačelnikom Mišelom Jakšićem i zamjenicama Melitom Samoborec i Ksenijom Ostriž te predstavnici županijskih udruga branitelja proizašlih iz Domovinskog rata.

-Od ove godine Dan državnosti ponovno slavimo 30.svibnja kao jedan od najznačajnijih praznika kojim obilježavamo stvaranje suvremene države. Ovo je prilika zahvaliti se svima koji su najzaslužniji za stvaranje samostalne Republike Hrvatske, prije svega braniteljima i obiteljima stradalnika Domovinskog rata. Uz predstavnike regionalne i lokalne samouprave danas su sa nama i predstavnici Ministarstva branitelja, MORH-a i MUP-a, brojni pripadnici udruga branitelja i stradalnika iz Domovinskog rata i svi zajedno osjećamo poziv i potrebu za zajedništvom koji su preduvjet uspjeha i puta kojim Hrvatska kroči. Od srca zahvala svima, a svim žiteljima Koprivničko-križevačke županije želim sretan Dan državnosti Republike Hrvatske – poručio je pritom koprivničko-križevački župan Koren.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!