REAKCIJA IZ BBŽ Čekamo da HDZ objavi da se bolnica ni ne gradi!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Iz Bjelovarsko-bilogorske županije pristigla je reakcija, na jučerašnje priopćenje u kojem se bjelovarsko-bilogorski HDZ osvrnuo na način izvedbe i financiranja izgradnje nove bjelovarske bolnice koje prenosimo u cijelosti.

HDZ pred svake lokalne, ali i parlamentarne izbore poteže pitanje gradnje nove zgrade Opće bolnice Bjelovar i upitnosti i opravdanosti gradnje iste vjerojatno zato što su u niz navrata glasovali protiv projekta bolnice.

I sada HDZ projekt gradnje bolnice izričito naziva megalomanskim, a to znači pretjeranim i očito kao takvim nepotrebnim.

Jedino što još nedostaje je da utvrde da se bolnica zapravo niti ne gradi.

Neosporno je da je 2016. godine dolaskom HDZ-ove Vlade ista zatekla natječaj o građenju nove zgrade Opće bolnice Bjelovar za koje je bilo osigurano financiranje u iznosu od 160 milijuna kuna i da je ministar Nakić poništio natječaj za bolnicu koja je tada bila još u državnom vlasništvu.

Ono što HDZ danas potvrđuje je da smo trebali dobiti 100 milijuna kuna i to 85 od Europe i 15 od države, a sada je po njima bolja varijanta da smo umjesto 100 dobili 70. Mislimo da je svima jasno da je 100 više od 70.

 O opravdanosti gradnje baš ovakvog projekta koji se danas gradi govori suglasnost Ministarstva zdravstva na isti i potpisani Ugovori s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije na tih 70 milijuna kuna, stoga nije jasno što HDZ osporava osim što potvrđuje činjenice koje su neosporne.

Što se tiče gospodina Milana Bandića Županijski odbor HDZ-a Bjelovarsko-bilogorske županije očito nema saznanja da HDZ koalira s Bandićem već niz mandata u Skupštini Grada Zagreba, a stranka Milana Bandića podržava Vladu HDZ-a.

To bi valjda trebalo biti svima jasno, jer to je opće poznata i neosporna činjenica.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!