POTPISANI UGOVORI Osigurana sredstva za garešničke udruge

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

GAREŠNICA – Gradonačelnik Garešnice Josip Bilandžija potpisao je ugovore o financiranju s predstavnicima udruga proisteklih iz Domovinskog rata, za čiji je rad u 2020. godini Grad osigurao 58 tisuća kuna, te s predstavnicima udruga osoba s invaliditetom i humanitarnih udruga, koje će Grad u ovoj godini pratiti s 20 tisuća kuna.

U ime Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata Policije Garešnica za čije projekte je osigurano 20 tisuća kuna s gradonačelnikom je ugovor potpisao predsjednik Edim Muratović. Ispred Kluba veterana Domovinskog rata 1. satnije ZNG Garešnica ugovor vrijedan 12 tisuća kuna potpisao je predsjednik te udruge Miroslav Mihatović, a za RIS Kutina, Podružnica Garešnica, koju će Grad pratiti s 11 tisuća kuna, Alen Bukač. Milivoj Slunjski potpisnik je ugovora o financiranju Udruge ratnih veterana Tigrovi za čiji rad je u gradskom proračunu osigurano osam tisuća kuna, a za UHVIDRA Garešnica koju će Grad ove godine pratiti sa sedam tisuća kuna Zdenko Turić. Od projekata koje će te udruge realizirati u ovoj godini izdvojit ćemo projekt UHBDRP Garešnica koja će u okviru obilježavanja Dana te udruge i Dana policije organizirati 7. Memorijalni streljački turnir Josip Pleša te njen drugi projekt koji se odnosi na obilježavanje 29. obljetnice oslobođenja radio relejnog centra Humka. Izdvojit ćemo i projekt Udruge ratnih veterana Tigrovi koja će obilježiti mjesto stradanja pripadnika gardijske brigade Tigrovi u Erdutu i Vukovaru.

Nakon potpisivanja ugovora o financiranju braniteljskih udruga gradonačelnik Josip Bilandžija potpisao je i ugovore o financiranju udruga osoba s invaliditetom i humanitarnih udruga, a to su Dijabetičarska udruga Garešnica za čiji rad je osigurano sedam tisuća kuna, ali i dvije udruge iz susjednih gradova u kojima su članovi i ljudi koji žive na području Garešnice. To su Udruga slijepih Grada Kutine koju će Grad Garešnica financirati s 6.500 kuna te Udruga osoba s invaliditetom iz Daruvara za koju će osigurati isti iznos.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!